Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 29 Ağustos 2026 16:29 Güncellenme tarihi: 29 Ağustos 2026 17:30

Trabzonlu istihbaratçının dosyası 15 yıl sonra yeniden açılıyor! Ölümü araştırılacak

Trabzon’da 1955 yılında dünyaya gelen eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesiyle ilgili dosya yeniden açılıyor. Kozinoğlu’nun ölüm sürecinde görev yapan gardiyanlar ve sağlık personelinin yeniden ifadelerine başvurulacağı belirtildi.

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Dış Operasyonlar Dairesi Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma yeniden gündeme geldi. Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin dosyanın yeniden ele alınacağı, o dönemde görev yapan cezaevi personeli ile sağlık ekibinin sorgulanacağı bildirildi.

KOZİNOĞLU’NUN ÖLÜMÜ 15 YILDIR TARTIŞILIYOR

Kaşif Kozinoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında 2011 yılında tutuklandı. Yaklaşık 8 ay sonra, 12 Kasım 2011’de Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetti.

Kozinoğlu’nun ölümünün ardından zamanında ve doğru müdahale yapılıp yapılmadığı tartışılırken, zehirlenme ihtimali de gündeme geldi.

GARDİYANLAR VE SAĞLIK PERSONELİ YENİDEN SORGULANACAK

Sabah gazetesinin haberine göre dosya, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla yeniden ele alınacak. Kozinoğlu’nun hayatını kaybettiği dönemde görev yapan cezaevi personeli ve sağlık ekibinin yeniden ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Kozinoğlu, hayatını kaybettiği gün sabah duş aldıktan sonra koğuşuna geçti. Bir süre sonra fenalaşan Kozinoğlu, yan koğuştakilere seslendi.

“AMBULANS YOLDA BEKLETİLDİ” İDDİASI

Kozinoğlu’nun fenalaşmasının ardından acil yardım butonuna basılarak gardiyanlar çağrıldı. Gardiyanların ulaştığı acil sağlık ekibinin ise o sırada Silivri merkezde yemek yediği bilgisi dosyaya girdi.

İlk müdahalenin başka bir sağlık ekibi tarafından yapıldığı, ardından Kozinoğlu’nun hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Dosyada yer alan bir başka iddiaya göre, yemek yiyen ekibin olay yerine ulaşabilmesi için ambulans yol kenarında yaklaşık 10 dakika bekletildi. Ekip değişiminin ardından ambulansla hastaneye geçildiği aktarıldı.

Ancak yapılan müdahalelere rağmen Kozinoğlu kurtarılamadı. Gardiyanlar ve sağlık ekibinin cezaevinden hastaneye ulaşım sürecine ilişkin ifadelerinde çelişkiler bulunduğu da soruşturma dosyasına yansıdı.

ZEHİRLENME İDDİASI DA ARAŞTIRILMIŞTI

Kozinoğlu’nun ölümünün ardından alınan doku örneklerinde, yiyecek, içecek veya kullandığı ilaçlardan kaynaklanan kimyasal etkileşimlerle zehirlenme olup olmadığı araştırıldı.

Kesin ölüm raporunda ise Kozinoğlu’nun kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Yeni süreçte, Kozinoğlu’nun ölüm günü yaşananlar ve cezaevinden hastaneye sevk sürecindeki iddiaların yeniden inceleneceği bildirildi.

TRABZON’DA DÜNYAYA GELDİ

Kaşif Kozinoğlu, 1 Ağustos 1955’te Trabzon’da dünyaya geldi. 1976 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Kozinoğlu, 1980 yılında Özel Harp Dairesi’nde göreve başladı.

1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Kozinoğlu, aynı yıl kendi isteğiyle emekli olarak Milli İstihbarat Teşkilatı’na katıldı.

Ordu döneminde Orta Asya’dan sorumlu olan Kozinoğlu, Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan’da da görev yaptı. Eylül 2010’da Hakan Fidan’ın talimatıyla “Baş Müşavir” sıfatıyla Asya Bölgesi’ne atanan Kozinoğlu, bu tarihten sonra beş kez yurt dışı görevine gönderildi.

Kozinoğlu, Ergenekon davalarında ifade vermesine kısa süre kala cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ölümüyle ilgili tartışmaların yeniden gündeme gelmesiyle birlikte dosyada yer alan iddiaların ve dönemin tanıklarının tekrar ele alınması bekleniyor.

Kaynak: Sabah

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!