Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 20 Temmuz 2026 12:19

Trabzon'dan Körfez hamlesi! Çay ve fındık için yeni pazar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'da Suudi Arabistanlı iş insanlarıyla bir araya geldi. Çelebi, Körfez ülkeleriyle ticaret hacmini büyütmeyi ve Türk ürünlerinin bölgedeki pazar payını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden Trabzon'a gelen iş insanlarıyla bir araya gelerek Körfez ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Görüşmede, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ticaret potansiyeli ve yeni iş birliği fırsatları ele alındı.

"TURİZMDEKİ BAŞARIYI TİCARETE DE TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Körfez ülkeleriyle uzun yıllardır turizm alanında güçlü ilişkiler kurduklarını belirten TTSO Başkanı Erkut Çelebi, aynı başarıyı ihracat ve ticaret alanında da yakalamayı hedeflediklerini ifade etti.

Çelebi, "Riyad'da her yıl düzenlenen turizm fuarlarında Karadeniz'in tanıtımını yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Trabzon Büyükşehir Belediyemizin organizasyonuyla Katar'da Trabzon Günleri etkinliğini gerçekleştirdik. Körfez ülkeleriyle turizm alanında önemli bir iş birliği oluşturduk. Artık bu güçlü ilişkiyi ticarette de aynı seviyeye taşımak istiyoruz." dedi.

CİDDE İLE İŞ BİRLİĞİ YENİ FIRSATLAR SUNUYOR

Geçtiğimiz ay Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE projeleri kapsamında ayakkabı ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalarla Suudi Arabistan'da sektörel iş görüşmeleri yaptıklarını belirten Çelebi, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan iş birliği protokolünün önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Çelebi, "Amacımız Körfez ülkeleriyle ticaret hacmimizi büyütmek ve Türk ürünlerini bu pazarlarda daha görünür hale getirmektir. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin gıda ve sanayi ürünlerine büyük ilgi olduğunu gördük. Kalıcı ticari ilişkiler için iş insanlarımızın daha sık bir araya gelmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

SUUDİ İŞ İNSANLARINDAN KARADENİZ'E YAKIN İLGİ

Trabzon'a gelen Suudi Arabistanlı iş insanlarının yalnızca turizm amacıyla değil, yatırım ve ticaret fırsatlarını değerlendirmek amacıyla da bölgede bulunduğunu kaydeden Çelebi, önümüzdeki günlerde TTSO üyeleri ile Körfez ülkelerinde

ÇAY, FINDIK VE BALA YOĞUN TALEP

Suudi Arabistanlı iş insanlarının özellikle Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'nin yöresel ürünlerine ilgi gösterdiğini vurgulayan Çelebi, çay, fındık, bal başta olmak üzere birçok gıda ürününün Körfez pazarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Çelebi, "Görüştüğümüz iş insanları Türkiye ile ticaret yapmaya son derece istekli. Özellikle çay, fındık, bal ve diğer gıda ürünlerimizin Körfez ülkelerine ihracatı konusunda ciddi talepler dile getirildi. Sanayi ürünlerimize yönelik de önemli bir ilgi bulunuyor. Trabzon'un üretim gücü ile Körfez sermayesini buluşturabilirsek bölgemiz ihracatı çok daha yüksek seviyelere ulaşacaktır." diye konuştu.

Kaynak: TTSO

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!