Trabzon’da yine telefonla dolandırıcılık! Artık kanmayın! 

Trabzon’da bir kişi telefonla dolandırılırken bir kişi kıl payı kurtuldu.

Trabzon’da yine telefonla dolandırıcılık! Artık kanmayın! 

Trabzon’da yapılan uyarılara rağmen telefonla dolandırıcılık olayların son bulmuyor.

Düzköy ilçesinde bir vatandaş 46 Bin 440 TL dolandırılırken bir vatandaş dolandırılmaktan kıl payı kurtuldu.

“İLAÇ ŞİRKETİ İCRAYA VERDİ” DEYİP DOLANDIRDILAR

Düzköy ilçesinde bir kişiyi arayan ve kendilerini Avukat S.K. ve E.G. olarak tanıtan kişiler, 3 yıl önce iade ettiği ilaçlar yüzünden ilaç şirketinin kendisini icraya verdiğini ve belirli miktarlarda para göndermesi gerektiğini söylediler. Bunun üzerine vatandaş şahısların verdiği hesaba 46 Bin 440 TL para yatırdı. 

KIL PAYI KURTULDU

İkinci olayda ise Şalpazarı ilçesinde bir kişiyi arayan şahıs, kendisini Trabzon İcra dairesinde çalışan memur olarak tanıtarak “İlaç firmasına veya fabrikasına abonesiniz, bu firma tarafından size kargo gönderilmiş ve kargo ücreti alınamamış, bu sebepten dolayı sizi icraya vermiş hakkınızda icra dosyası bulunmaktadır“ diyerek 3 Bin 200 TL para istedi. Vatandaş durumdan şüphelenerek Jandadarma ekiplerine haber verdi ve dolandırılmaktan kurtuldu. 

TRABZON İL JANDARMA KOMUTANLIĞI UYARDI

“Trabzon İl Jandarma Komutanlığı yeni dolandırıcılık yöntemi ile ilgili vatandaşları uyardı. 

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi;

Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, şimdi de 'hukuk bürosu' adı altında teslim almadığınız kargo veya iade ettiğiniz üründen dolayı 'icra takibi' yalanıyla dolandırıcılık olayları sayısında Trabzon ilinde son zamanlar da artış gözlenmektedir.

Trabzon İl J.K.lığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce vatandaşlarımız uyarılmıştır.

Dolandırıcıların telefonlarından ulaştıkları kişilere, internetten yaptıkları alışverişler üzerinden 'Borcu zamanında ödemezseniz, icra takibi başlatacağız' deyip, 'hukuk bürosu' adı altında aldığınız veya iade ettiğiniz ürün gibi göstererek 'icra takibi başlatıyoruz' şeklinde aramalarla birçok kişiyi mağdur eden dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini, böyle durumla karşılaşıldığında hemen kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi veya icra dairelerine gidilerek haklarında böyle bir işlemin bulunup bulunmadığının öğrenilmesinin en doğru yöntem olduğunu söyledi.

İnternet üzerinden yapılan siparişlerin 'Tüketici Hakları Kanunu' gereğince cayma hakkı olduğu halde teslim alınmamasından kaynaklı veya olmayan bir siparişten dolayı vatandaşlarımızın telefonlarına ulaşılmasının ardından avukat ismini kullanmak ve usule uygun olmayan bir dilekçe resmi mesaj atmak gibi şekillerle vatandaşlara ulaşıyorlar.

Örneğin; 50 bin TL’lik bir alacağımız söz konusudur eğer 5 bin TL öderseniz dosyayı kapatırız aksi takdirde icra takibi başlatacağız’ gibi ifadelerle vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar".

Bu tip durumlarda icra takibi başlatılmış olması ihtimali de karşılaşılan yöntemlerdendir. Eğer icra takibi başlatılmış olsa bile hukuksuz bir icra takibi olacağından mutlaka bir avukat yada hukuk bürosundan hukuki yardım almaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın benzer durumla karşılaşması durumunda kesinlikle dolandırıcıların istediği parayı yatırmamaları ve ilgili kolluk birimlerine bilgi vermeleri önemlidir.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon'da TEKNOFEST yarışması başlıyor!
Trabzon'da TEKNOFEST yarışması başlıyor!

Yeni av sezon öncesinde palamudun görüntü vermesi balıkçıları umutlandırdı
Yeni av sezon öncesinde palamudun görüntü vermesi balıkçıları umutlandırdı

Trabzon'dan Dalaman'a direk uçuş! İşte başlayacağı tarih
Trabzon'dan Dalaman'a direk uçuş! İşte başlayacağı tarih

İtalyan gazeteciden Trabzonspor'a Mertens iddiası!

İtalyan gazeteciden Trabzonspor'a Mertens iddiası!

Trabzonspor programı açıkladı
Trabzonspor programı açıkladı

Trabzonspor'a Külliye'ye çıkacak
Trabzonspor'a Külliye'ye çıkacak

Trabzonspor'un gündemindeki oyuncudan flaş hamle!
Trabzonspor'un gündemindeki oyuncudan flaş hamle!

Faruk Can genç için son karar!
Faruk Can genç için son karar!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber