Trabzon'da TEKNOFEST yarışması başlıyor!

TEKNOFEST, 5 ve 7 Ağustos tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek.

Trabzon'da TEKNOFEST yarışması başlıyor!

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 5-7 Ağustos 2022 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek.

Dünyanın en büyük havacılık festivali, ayakları yerden kesen TEKNOFEST heyecanı yeniden başlıyor.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları bulunmaktadır. 

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçtiğimiz yıldan farklı olarak; Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme yarışmaları yer alacaktır. 

ÖDÜLLER SAMSUNDA VERİCEK
Eşsiz projelere ödüller TEKNOFEST’ten Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında akıcı bir sunum gerçekleştirerek beden dilini iyi kullanabilen, soru-cevap performansı yüksek bir şekilde dinleyicilere karşı tutumları da değerlendirilen takımlar arasından kriterleri en iyi şekilde karşılayan yarışmacılara prestij amaçlı En İyi Sunum Ödülü veriliyor. İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi, Lise Seviyesi ile Üniversite ve Üzeri Seviyesi olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm öğrenciler katılabiliyor. İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi ile Lise Seviyesi olmak üzere her bir kategoride birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL değerinde olacak. Üniversite ve Üzeri Seviyesinde başarılı olan takımlar arasında birincileri 20 bin TL, ikincileri 15 bin TL, üçüncüleri ise 10 bin TL değerinde ödül bekliyor olacak.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 5-7 Ağustos 2022 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler