Trabzon’da vatandaşın merakla beklediği soru yanıtını buldu

Trabzon’da yapımı devam eden çalışmanın ne zaman tamamlanacağı belli oldu.

Trabzon’da vatandaşın merakla beklediği soru yanıtını buldu

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon’da yapımı devam eden isale hattı çalışmalarının 15 Temmuz 2019’da tamamlanması bekleniyor.


Bir süredir Trabzon Ortahisar ilçesinde Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü tarafından devlet sahil yolu üzerinde yapımı devam eden İsale hattı çalışmalarında toplamda 90 kilometrelik bir mesafeye boru döşemesi yapılacak. Bu 90 Kilometrelik mesafenin 26 kilometrelik kısmının tamamlandığı öğrenildi. Beşirli mahallesinde ve Toklu mahallesinde yapımı tamamlanan alanlara asfalt serim işlemi asfalt temininde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması sonrasında Cuma günü yapılacak.

BİRÇOK MAHALLE ETKİLENECEK

Devlet sahil yolu üzerinde devam eden çalışmaların tamamlanması sonrasında ise ayrılacak kollarla birlikte mahalle aralarından geçilerek su depolarına aktarım yapılacak. Bu çalışmadan Beşirli, Toklu, Yenicuma, Erdoğdu, Boztepe, Üniversite, Kalkınma, Yalıncak, Kaşüstü mahalleleri etkilenecek. Bu mahallelerde yapılacak çalışma ile isale hattından ayrılacak kollar su depolarına ulaştırılacak. Mevcut bulunan 15 su deposunun gelecek yıllardaki nüfus artışı baz alındığından yoğunluğu karşılamayacağı ön görülerek 14 su deposu daha yapılıyor.

MEVCUT İSALE HATLARI ÖMRÜNÜ DOLDURDU

Yetkililer mevcut isale hatlarının ömürlerini doldurduğunu bildirirken bu çalışmaların bir an önce yapılıp tamamlanması gerektiğine dikkat çekiyor. Galyan Barajından gelen suyun Akoluk’ta yapılan artıma tesisinde arıtılarak hatlara verildiğini ancak mevcut hatların çürümeye yüz tutması nedeniyle bazı kirlilik sorunları yaşandığı bildirildi. Bu sorunun ise su depolarında alınan önlemlerle giderilmeye çalışıldığı ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler