Trabzon’da tiyatroseverler sahne arkasını keşfetti
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “DT Mutfak Projesi” çerçevesinde Trabzon’da tiyatroseverler sahne arkasına indi. Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun (TDT) 9 Nisan’da prömiyerini yapacağı “İnsancılıklar” adlı oyunun Haluk Ongan Sahnesi’ndeki provasını 40 sanatsever izledi.
PROVA SÜRECİNİ YAKINDAN İZLEDİLER
Projeyle birlikte seyirciler, oyunun hazırlık aşamalarını yerinde gözlemleme imkanı buldu. TDT Müdürü Ahmet Uzuner tarafından bilgilendirilen katılımcılar, oyunun yönetmeni Ensar Kaplan ve oyuncularla sohbet ederek merak ettikleri soruları yöneltti.
Bayburt Kalesi’nde kazı başlıyor, tarih gün yüzüne çıkacak
SAHNE ARKASINDA DETAYLI İNCELEME
Etkinlik kapsamında katılımcılar, dekorların bulunduğu depo ve terzihane gibi alanları da gezerek tiyatronun mutfağında yürütülen çalışmaları yakından tanıdı.

“TRABZON’DA BİR İLK OLDU”
TDT Müdürü Ahmet Uzuner, Trabzon’un projenin uygulandığı pilot iller arasında yer aldığını belirterek, “Çok güzel geçti, seyircilerimiz memnuniyetle karşıladılar, çok şaşırdılar. Trabzon’da hem bizim hem de onlar için bir ilk ve güzel bir tecrübe oldu.” dedi.
PRÖMİYER 9 NİSAN’DA
Uzuner, 10 oyuncunun rol aldığı “İnsancılıklar” adlı oyunun 9 Nisan’da sahneleneceğini belirterek tüm tiyatroseverleri prömiyere davet etti.

SEYİRCİLERDEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ
Projeye katılanlardan Alper Demir, çocukluğundan beri Trabzon Devlet Tiyatrosu’nu takip ettiğini belirterek, “Hazırlıklar nasıl oluyor görmüş olduk, merakımızı giderdik. Arkada aslında koca bir ekip varmış, bunu gördük. Merakımızı giderdik, güzeldi.” ifadelerini kullandı.
Seyircilerden Fatih Tiryakioğlu ise tiyatroya olan ilgisini dile getirerek, konservatuvara hazırlandığını ve bu tür projelerin devam etmesini istediğini söyledi.
Kaynak:AA

