Trabzon’da son bir haftada yapılan kontrol ve denetimlerde 16 Bin 260 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon’da son bir haftada yapılan kontrol ve denetimlerde 16 Bin 260 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon’da son bir haftada yapılan kontrol ve denetimlerde 16 Bin 260 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon’da 17-24 Haziran 2018 tarihleri arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde 16 Bin 260 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede Toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla arttırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanlarının kontrol edilerek denetlendiği bildirildi.

Bu kapsamda yapılan uygulamalarda;

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 7 şahıstan; 5 şahsa adli işlem yapılmış ve çıkarıldığı adli makamlarca 1 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ayrıca; Emniyet Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde 2016 yılından bu yana firari olan ve Ordu Emniyet Müdürlüğü ile yapılan müşterek operasyon sonucu yakalanan, FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi M. K. ve eşi A. A. K.’nın gözaltı işlemlerinin KOM Şube Müdürlüğünde devam ettiği ifade edildi.

SEÇİM DENETİMLERİ

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak Polis Sorumluluk bölgesinde, İl Merkezinde 512, İlçelerde 538 olmak üzere 1050 sandık ve 19 seyyar sandıkta (toplam 1069) oy verme işlemi gerçekleşti.

Seçim öncesi yapılan genel asayiş denetim ve kontrollerinde;

Toplam 16 Bin 260 şüpheli şahsın incelenmesi yapıldı. Yapılan incelemelerde 341 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 11 Adet ruhsatsız tabanca, Bu tabancalara ait 297 adet mermi, 10 Adet kurusıkı tabanca, 23,3 Gr. Esrar Maddesi, 12 Gr. Metamfetamin, 10.805 Paket kaçak sigara, 1 Adet çalıntı motosiklet, 2 Adet Delici Kesici Alet ele geçirildi.

Ayrıca Değişik suçlardan arama kaydı olan (72) şahıs yakalanmış, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (89) şahsa işlem yapılmış, Oto Hırsızlığı, Kurumdan Hırsızlık, Fuhuş, Uyuşturucu ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama başta olmak üzere toplam (39) olay aydınlatılmış ve (43) şüpheli şahıs yakalanmış, Trabzon merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 231 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber