Trabzon’da korkulan oldu! İlk escooter kazası haberi geldi

Trabzon’da yaygın olarak kullanılmaya başlanan elektrikli escooter kazası kameralara yansıdı.

Trabzon’da kullanılmaya başlanan yeni ulaşım aracı elektrikli scooter ile alakalı ilk kaza haberi geldi. Trabzon’un en işlek ve trafiğe kapalı caddesi olan Uzun Sokak’ta dün akşam saatlerinde eScooter kazası yaşandı.

Uzun Sokak’ta ailesi ile yürüyen küçük bir çocuk, karşıdan gelen ve iki kişinin bindiği elektrikli scooterı görünce koşmaya başladı. Önüne atlayan küçük çocuğa çarpan araçtaki iki kişi savrulurken, çocuk ve araçtakiler kazadan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Yaşanan kaza akıllara elektrikli scooterların denetimleri ile alakalı soruları getirdi. Özellikle gençlerin eğlence amaçlı, çoğu zamanda birden fazla kişinin binerek ve ana yolları kullanarak ilerlemeleri tepki çekiyor.

Kaza sonrası aile büyük panik yaşarken çevredekilerin de escooterı kullan gençlere tepki gösterdiği görüldü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNE GELMİŞTİ

Dün gerçekleşen Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi Nisan ayı ilk toplantısında CHP Gurup Başkanvekili Turgay şahin ve Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nun gündeme getirerek sorduğu “eScooterların bir yönetmeliği var mı? Karayollarını kullanıyorlar. Hem kendi canlarını yakacaklar hem de sürücülerin başını” soruya Başkan Murat Zorluoğlu “escooterler ile alakalı bizim bir karar almamız söz konusu değil. Bakanlığın izin verdiği firmalar var. Biz işgaliye alıyoruz. Bizim işimiz değil. Bizim ihale ettiğimiz bir iş değil. Bakanlığın bir genelgesi var bu konuda, ona göre uygulama yapılıyor. İleriki süreçte bu da oturur. Yeni bir hizmet olduğu için bir dağınıklık var ama zamanla oturur. Diğer büyükşehir belediyelerinde de böyle oldu” cevabını vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber