Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in büyük önem verdiği Otizm Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesinde ilk somut adım atıldı.
Tamamı bağış yöntemiyle hayata geçirilecek proje kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile MAPA İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile MAPA İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Çetintaş imza attı.

18 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Protokole göre merkezin inşa edileceği Geçit Mahallesi'ndeki arsa en geç bir ay içerisinde yüklenici firmaya teslim edilecek.
Arsanın teslim edilmesinin ardından en geç bir ay içinde inşaat çalışmalarına başlanacak, merkezin ise 18 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

ENGELSİZ YAŞAM ANLAYIŞIYLA TASARLANACAK
Otizmli bireylerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan merkezde erişilebilir mimari anlayışı esas alınacak.
Projede eğitim ve rehabilitasyon alanlarının yanı sıra sosyal etkinlik, kültürel faaliyet ve yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik çok amaçlı bölümler yer alacak. Ayrıca çevre düzenlemesi, rekreasyon alanları, peyzaj çalışmaları ve sürdürülebilirlik kriterleri de uygulanacak.
Merkezin YES-TR Yeşil Sertifika hedeflerine uygun olarak inşa edilmesi ve güneş enerjisi sistemi altyapısıyla donatılması planlanırken, yapım sürecinde yerli üretim malzemeler kullanılacak.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜÇLÜ ÖRNEKLERİNDEN BİRİ"
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin otizmli bireylerin yaşam kalitesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Şehrimize kazandıracağımız Otizm Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, özel gereksinimli bireylerimizin eğitim, bakım ve sosyal yaşam süreçlerine güçlü destek sağlayacak. Bu proje sosyal belediyecilik anlayışımızın en somut örneklerinden biridir." dedi.
Başkan Genç, merkezin tamamen bağış yoluyla hayata geçirilmesine katkı sağlayan MAPA İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Çetintaş'a ve şirket yetkililerine teşekkür etti.
