Trabzon’da koronavirüsle mücadelede filyasyon etkisi

Trabzon’da koronavirüsle mücadelede filyasyon çalışması etkisini gösterdi.

Trabzon’da koronavirüsle mücadelede filyasyon etkisi

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot – Emrah Paça – Türkiye dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile ilgili mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Son günlerde mücadelede güzel gelişmeler yaşanırken iyileşen hasta sayıları yeni vaka sayılarını geçti ve yeni vaka sayılarında da düşüş yaşanıyor. Bu gelişmelerde alınan tedbirlerin yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da yaptığı açıklamalarda sürekli değindiği filyasyon çalışmasının büyük önemi bulunuyor. 

TRABZON’DA DA ETKİLİ OLDU

Türkiye genelinde alınan tedbirler ve filyasyon çalışması ile yaşanan olumlu gelişmelere paralel olarak Trabzon’da da vaka sayıları plato yapmaya başladı. Bu gelişmede Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan filyasyon çalışmasının büyük katkısı bulunuyor.

“FİLYASYONUN EN İYİ YAPILDIĞI YERLERDEN BİRİ TRABZON”

Filyasyon çalışması ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, “Bu süreç aslında iyi yönetildi. Ufak tefek aksaklıklar oldu ve bunların yansımalarını gördük. Bu noktada hemen filyasyon (izleme) yapıldı. Numuneyi yerinde alma, temaslı ve temaslının temaslısını takip gibi kavramlarla ifade ettiğimiz bu filyasyonun en iyi yapıldığı yerlerden biri Trabzon oldu. Bunların önüne geçildi. Bunun biz bugün yansımasını görüyoruz. Biz bugün sokağa çıkma kısıtlamalarının da yansımalarını görüyoruz. İlk sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde yaşananlarla ilgili korkumuz oldu ve Allah’a şükür korkulan gibi olmadı. Bu süreç son derece doğru yönetildi ama benim vurgulamak istediğim konu taburcu olup eve gidenlerin, temaslıların ve hastaların, zincirin izlenmesi. Bunu da Sağlık Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar şubemiz son derece başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Bunun yansıması bize olacaktı ve biz bunun yansımasını olumlu görüyoruz. Biz çevre illerle de görüşüyoruz, onlarda bizi teyit eder noktada konuşuyorlar. Onlarda da bir durağanlaşma ve inşallah bundan sonraki süreçte düşüş olacak” dedi.

Trabzon’da koronavirüsle mücadelede filyasyon etkisi

Trabzon’da koronavirüsle mücadelede filyasyon etkisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber