Trabzon’da koronavirüs hastasına Plazma tedavisi uygulandı

Trabzon’da koronavirüs tedavisi gören hastaya immun plazma tedavisi uygulandı.

Trabzon’da koronavirüs hastasına Plazma tedavisi uygulandı

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot - Emrah Paça - Türkiye, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelesini sürdürürken alınan tedbirlerle önemli gelişmeler sağladı.

Tedavi anlamında önemli başarılar elde edilirken son olarak Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile Kovid-19 hastalarında İmmün Plazma tedavisine başlandı. Türkiye genelinde İstanbul ve Trabzon’da Kızılay tarafından hazırlanan özel araçlarda, iyileşen kovid-19 hastalarının kanından hastalığa karşı oluşan antikorlar alınıyor ve tedavi gören hastalara verilerek bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanıyor.

TRABZON’DA BİR HASTAYA UYGULANDI

Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi gören bir koronavirüs hastasına Kızılay’dan temin edilen plazmanın verildi. Uygulanan İmmün Plazma tedavisi sonrasında hastada iyi yönde gelişmeler gözlendiği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan Karadeniz teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, “Yoğun bakımımızda bir kovid pozitif hastamız olduğunu ve yaklaşık 25 gündür bizde yattığını ifade edeyim. Bu hastamızda iki defa Kızılay’dan temin ettiğimiz 2 ünite plazmayı 4 gün arayla uyguladık. Bunu bizde temin edebilirdik, bunun belli prosedürleri var. Ama iyileşen hasta bulmak zorundasınız. Ben yoğun bakımdaki hastalarımızı sıkı takip ediyorum. Son dönemlerde az da olsa olumlu izlenimler alıyoruz hastadan. Hastamız cihaza bağlı, henüz ayırmadık ama yavaş yavaş azaltma noktasındayız. Bu plazmayı verme işlemi 3 veya 4’te olabilir ama 2-3 daha sık uygulanan dozlar. Bekliyoruz ve bundan fayda göreceğini ümidediyoruz” dedi.

Trabzon’da koronavirüs hastasına Plazma tedavisi uygulandı

Trabzon’da koronavirüs hastasına Plazma tedavisi uygulandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber