Trabzon’da koronavirüs antikor testleri yapılmaya başlandı

Trabzon’da sürü bağışıklığını belirlemek için antikor testlerinin yapılmasına başlandı.

Trabzon’da koronavirüs antikor testleri yapılmaya başlandı

Haber61 – Haber Servisi – Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemisinde toplumun bağışıklık oranını belirlemek için planlanan antikor testlerinin yapılmasına Trabzon’da başlandı.

Bilim Kurulu tarafından bilimsel veriler ışığında belirlenen listelerde yer alan kişilerin adreslerine gidilerek testler uygulanıyor.

TRABZON’DA 2 BİN 49 KİŞİYE TEST YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından nüfus oranlarına bağlı olarak Trabzon’da ilçeler dahil olmak üzere 2 bin 49 kişi belirlendi. Bu belirlenen kişilerin adreslerine giden ekipler aldıkları kan örnekleri üzerinden antikor testlerini yapmaya başladı. 

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta konu ile ilgili olarak Haber61’e yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen listelerden antikor testi yapmayı planladık ve bugün testi yapmaya başladık. 2 Bin49 kişiye antikor testi yapılacak. Nüfus oranına göre belirleniyor. Bakanlık belli bilimsel verilerle belirledi. Hasta olan kişilerden değil de rastlantısal olarak bilimsel verilerin ortaya çıkardığı tespitlere göre belirlediler. Oluşturdukları listeleri bize gönderdiler. İlçe İlçe çalışmalara başladık. Adreslere gidilerek testler yapılacak.” dedi.

ANTİKOR TESTİ NEDİR?

İnsanlar, hastalığa yol açan virüsler gibi yabancı bir patojene maruz kaldıklarında, vücutta kan ve dokularda yaşayan antikorlar üremeye başlar. Bu proteinler, virüse yapışarak, kendisini kopyalamasını ve enfeksiyonun vücutta daha fazla yayılmasını engeller. Antikor ya da seroloji testi, vücudun bu antikorları üretip üretmediğine bakıyor. Bu antikorların tespit edilmesi, kişinin çok büyük ihtimalle corona virüsü geçirdiğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber