Trabzon Vosvoscular Derneği (Trawos) tarafından organize edilen Trawos Fest 2026, Araklı Belediyesi'nin destekleriyle Araklı Turup Turizm Merkezi'nde başladı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen vosvos tutkunları ve aileleri, yaklaşık 100 klasik araçla festivale katılarak renkli görüntüler oluşturdu.
Yaklaşık 100 klasik araç festivale katıldı
Uzun yıllar sonra Trabzon'da yeniden düzenlenen festivalde klasik Volkswagen Beetle modellerinin yanı sıra klasik vosvos minibüsler de yer aldı. Yaklaşık 100 aracın katıldığı organizasyon, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Trabzon'da son vosvos festivali 2018 yılında düzenlenmişti.
Kamp, gezi ve çocuk etkinlikleri bir arada
Festival kapsamında katılımcılar çadır kurarak kamp yapma imkânı bulurken, Uzungöl ve Sümela başta olmak üzere Trabzon'un doğal ve turistik noktalarını da ziyaret ediyor. Çocuklar için hazırlanan etkinlik alanları da ailelerin yoğun ilgisini çekiyor. Festival alanına gelen ziyaretçiler ise klasik araçlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Kızılay çorba dağıtıyor, Ali Baran konser verecek
Festivale çeşitli sponsorlar destek verirken, Kızılay her sabah katılımcılara çorba ikramında bulunuyor. Trawos ile Araklı Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler, festivalin son gününde yapılacak çekilişle sahiplerini bulacak. Organizasyonun kapanış gecesinde ise Karadenizli sanatçı Ali Baran konser verecek.
