Trabzon'da Kanuni Hastanesi'nde DVT tedavisinde yenilikçi cerrahi başarısı

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde genç hastaya yapılan Derin Ven Trambozu Cerrahisi ile yeni bir adım atıldı.

Trabzon'da Kanuni Hastanesi'nde DVT tedavisinde yenilikçi cerrahi başarısı

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son teknolojiyle donatılmış tıbbi ekipmanları ve deneyimli uzman kadrosuyla Derin Ven Trombozu’nun tedavisinde yeni bir adım atıldı.

Derin Ven Trombozu(DVT) nedir?

Derin Ven Trombozu(DVT) çoğunlukla alt ekstremitede görülen, toplar damarların ani bir şekilde kan pıhtısı (trombüs) ile tıkanması hastalığıdır. Toplumda görülme sıklığı yılda, her 100.000 nüfus başına 50 ila 100 kişi arasında değişmektedir.

Kadınlarda 20-45 yaşları, erkeklerde 45-60 yaşları en sık görüldüğü yaş aralığıdır. Trombüs miktarına ve etkilenen damara bağlı olarak bacaklarda ağrı, şişlik, sertlik ve renk değişikliğine yol açabilir veya belirgin bir semptoma sebep olmayabilir. DVT’nin bazı ilerlemiş durumlarında damarlarda biriken kan pıhtıları gevşeyip koparak akciğer (pulmoner) arterlerine ulaşabilir ve etkilenen damar segmentinin büyüklüğüne bağlı olarak hayatı tehdit eden pulmoner emboli(PE) hastalığına sebep olabilir. Bu kritik hastalığın tedavisinde yapılan son gelişmeler, hasta tedavisinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen cerrahi müdahale, derin ven trombozunun etkili bir şekilde tedavi edilmesine yönelik umut verici bir yaklaşım sunuyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Ali Fuat Karaçuha ve Op. Dr. İbrahim Düzcan, renal venler seviyesine kadar total tıkalı, iliak venleri ve inferior cavayı tıkayan DVT nedeniyle dış merkezden hastanemize sevk edilen genç hastaya uyguladıkları cerrahi tedavi ile kan pıhtılarını başarılı bir şekilde çıkardı.

Bu yöntem, hastanın kan dolaşımını düzenlemeye ve hayatı tehdit eden pulmoner emboli(PE) hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olurken, aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini artırmış olduğu belirtildi.

Konuyla İlişkin Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın “Hastanemiz, son teknolojiyle donatılmış tıbbi ekipmanları ve deneyimli uzman kadrosuyla Derin Ven Trombozu’nun tedavisinde yeni bir adım atıyor. Yüksek başarı oranları ve hastalar üzerinde olumlu etkileriyle, bu yaklaşım, tıbbın ileriye doğru attığı önemli adımlardan birini temsil ediyor. Derin Ven Trombozu gibi hayatı tehdit eden durumlarla mücadele ederken, hastaların uygun tedaviye erişim sağlaması ve uzmanların son teknolojiyle donatılmış tıbbi araçları kullanarak etkin bir şekilde müdahale etmesi, hastalıkla başa çıkmada önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Fuat Karaçuha, yaptığı açıklamada, "Derin ven trombozu gibi ciddi bir durumu etkili bir şekilde tedavi etmek, hem hastanın sağlığını korumak hem de yaşam kalitesini iyileştirmek açısından son derece önemlidir. Yaptığımız cerrahi müdahalelerle, hastalarımızın daha sağlıklı bir geleceğe adım atmalarına yardımcı oluyoruz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler