Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 05 Temmuz 2026 17:22 Güncellenme tarihi: 05 Temmuz 2026 17:22

Trabzon'da horon ve müzik festivali 15 ülkeyi buluşturacak

Trabzon'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali, 10-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale 15 ülkeden 650 halk dansçısı katılacak.

Trabzon, 10-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festivale, 15 ülkeden 650 halk oyunları ekibi üyesi katılacak.

Festival kortej yürüyüşüyle başlayacak

Festivalin açılışı, 10 Temmuz'da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle yapılacak.

Geleneksel kıyafetleri, yöresel enstrümanları ve özgün ritimleriyle yürüyüşe katılacak ekipler, Trabzon sokaklarında festival coşkusunu yaşatacak.

Halk oyunları ve konserler bir arada

Festival boyunca 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda kurulacak sahnede yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerini sergileyecek.

Akşam programları ise Yeni Mahalle Fuar Alanı'nda devam edecek. Halk oyunları gösterilerinin ardından Karadeniz müziğinin sevilen isimleri sahne alacak.

Sevilen sanatçılar Trabzon'da konser verecek

Festival kapsamında Mesut Uçar, Zeynep Başkan, Sinan Sami, Ekin Uzunlar, Cengiz Selimoğlu ve Sinan Yılmaz müzikseverlerle buluşacak.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, festivale katılan ülkelerin temsilcilerini Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek resepsiyonda ağırlayacak.

4.Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali, 12 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!