Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan ve kamuoyunda “İtfaiye Kavşağı” olarak da bilinen Reşadiye Kavşağı’nda yıkım çalışmaları başladı. Uzun süredir gündemde yer alan kavşakta ekipler tarafından yol kesim işlemlerine başlanırken, yapının tamamen kaldırılmasının yaklaşık 1,5 ay süreceği bildirildi.
Yıkım sırasında ortaya çıkacak malzemelerin farklı alanlarda yeniden değerlendirilebilmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Tartışılan viyadükte ilk adım atıldı
Trabzon’da uzun yıllardır tartışılan ve kent estetiğini olumsuz etkilediği yönünde eleştiriler alan Reşadiye Kavşağı’ndaki viyadük için beklenen süreç resmen başladı. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Meydan ile Pazarkapı arasındaki ulaşım aksının yeniden düzenlenmesi ve bölgenin yayalaştırılması hedefleniyor.
Projeyle birlikte şehir merkezindeki ulaşımın daha işlevsel hale getirilmesi ve sahil ile kent merkezi arasında yeni bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.

Başkan Genç yıkım sözü vermişti
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha önce yaptığı açıklamalarda Reşadiye Kavşağı’nın şehir silueti ve ulaşım açısından yeterli katkı sağlamadığını ifade ederek yıkılacağını duyurmuştu.
Teknik ve idari süreçlerin tamamlanmasının yanı sıra üniversiteler tarafından hazırlanan raporların da sonuçlanmasının ardından projede uygulama aşamasına geçildi.
Başkan Genç, konuyla ilgili önceki açıklamasında, "Reşadiye Kavşağını yıkacağız. En son raporlamalarını, teknik ve idari süreçlerini tamamladık. Üniversite raporlamaları bitti. Orasını kaldırdığımızda döner kavşak ile beraber bir U şeklinde dönüşle Pazarkapı Camimiz arasını yayalaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Akıllı kavşak sistemi planlanıyor
Yıkım çalışmalarının ardından bölgede trafik akışını rahatlatmak amacıyla akıllı kavşak sisteminin devreye alınması planlanıyor.
Yeni düzenlemeyle birlikte hem trafik yükünün azaltılması hem de şehir estetiğinin güçlendirilmesi hedeflenirken, sahil ile şehir merkezini birbirine bağlayan daha bütüncül bir yaşam alanının oluşturulması amaçlanıyor.


Tüm Yorumlar (10)
Duayen
3 hafta önceBuraya harcanan para dönemin başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü'den tahsil edilmeli. Bizden bunu su parası emlak parası vs toplayan ve oraya sadece bulunan iki petrol sahibi Sayın Mustafa Erdem'in işlerini aksatması için yapılan bir işlemdi..
Vatandaş
3 hafta öncePlansız şekilde yap sonra yık.oeki milyinlarca zararı kim ödeyecek ?
halit şengün
3 hafta öncezarar hakkında hesap sorabilen varmı? yok,yıkın gitsin !!
Metin61
3 hafta önceKamu zararı ne olacak yapan kişi akp ki olunca soruşturma yok tutuklama yok hapis yok CHP olunca hepsi var adalete bak
Analiz.
3 hafta önceTrabzon' un en büyük projesi.!!! Bu projeyi ortaya atanlar ve yapımına imza atanlar da bedel ödemelidir.
Mükremin
3 hafta öncegerçekten inanamıyorum. bu bıçağın bir koruması yok mu? o bıçak kırılarak birinin ölümüne sebep olsa hesabını kim verebilir. iş güvenliği almadan çalışan ve onu denetlemeyen herkes şu andan itibaren sorumludur.
şebelek cahid
3 hafta öncepeki ordaki mülk sahibi insanların deger kaybı ne olacak lülüğümün havası öylemi
Trabzon
3 hafta önceKaldırılması güzel olacak.O köprünün bütün sağlam malzemeleri hassas bir şekilde sökülerek Tekrar kullanılacak.Bu nedenle biraz üzüntüm azalıyor.Faydalı olacak diye yapıldı fakat çok kötü bir sonuç ortaya çıktı.Bu cenaze kaldırılması lazım.Şehrin görünümüne zarar veriyor.Geçte olsa bu kararın şu an uygulamaya alınması sevindirici.
Maçkalı
3 hafta önceDemek ki bu yaz Trabzon'a geldiğimizde de her sene olduğu gibi trafik çilesi çekeceğiz.
Reissss
3 hafta önceAllah akıl fikir vicdan versin, ülkemizi siyasilerin şerrinden Allahım korusun…Turizm şehri diye boş yapıyorlar , turizm sezonunun başında şehrin göbeğinde yaz boyu sürecek yıkım başlatıyorlar …utanın…..hiç bir işimiz düşünülerek yapılmıyor..vicdansızlar turizm sezonunda şehrin göbeğinde inşaat olurmu ..bekleyin eylül ekim ayını yapın yıkımınızı? Bir daha bir siyasi bürokrat Turizm şehri Trabzon derse kafasına kömreli kürek ile vurun,belki akılları başına gelir …biz aç doğduk aç öleceğizzzz