Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (RAHAYKO), sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Kaşüstü-Yomra bölgesinde yaşanan bir hayvana şiddet olayını kamuoyuna duyurdu.
RAHAYKO'nun resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, bir şahsın çoban köpeğini dövdüğü anlara ait görüntüler yer aldı. Dernek yetkilileri, olayın Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde gerçekleştiğini belirterek, “Elinde 8 köpek olduğu söyleniyor. Böyle bir vicdansızın elinden köpeklerin alınmasını ve şahsın cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Hayvanseverlerin büyük tepkisine yol açan paylaşımın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yetkilileri göreve çağırdı. Görüntülerdeki kişinin elinde birden fazla hayvanın bulunduğu bilgisi üzerine, köpeklerin durumunun acilen kontrol edilmesi talep edildi.
RAHAYKO, olayla ilgili resmi mercilere başvuruda bulunulacağını belirtti. Olayın detayları ve köpeklerin sağlık durumuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kamuoyu sürecin takipçisi olacağını vurguladı.
Tüm Yorumlar (11)
Miraç
1 yıl önceGöz altına alındı bu allahsız umarım aynısını yaparlar bu vicdansıza
Miraç
1 yıl önceKeşke o an orda orda olsaydım da o yandaki iki tane gülen allahsız dahil olmak üzere film çekseydim hepsine …
Sayit
1 yıl önceOnu o günahsız hayvana yaptığını aynı yapacaksın yazıklar olsun orada olupda bu olaya müdahale etmeyen kişilere
Pitbul
1 yıl önceAdi herif
Hasan
1 yıl önceBu türlere adam gibi maddi ceza kesilmeli. Bu insafsıza hiç bir can güvenilmez. Bir piknikte çoban köpekleri tüm azığımı yedi. Ben de keyif aldım o gün hayvanları doyurmak için oraya beni Allah CC gönderdi diye düşündüm. Bu bir mahluk
Bilak
1 yıl önceŞimdi bu yaratık insan o vurduğu köpek öylemi bu işte bir yanlışlık olmasın
Murat
1 yıl önceSen yasa çıkarırsan köpekler için itlaf edin diye bu cisim de böyle yapar
İskenderbektass
1 yıl önceSen Trabzonlu olamazsın ????????????????
imparator
1 yıl önceElin ayağın kırılsın..
Adem
1 yıl önceAynı şekilde Trabzon Meydan'da falakaya yatırıp ibreti alem olsun diye dövmek lazım bu caniyi. Sorsan sana din, iman, ahlak dersi vermeye kalkar. Ellerin kırılsın, dövdüğü canın tüyü kadar değeri olmayan yaratık!
Husnu
1 yıl önceİvedi bir şekilde aynı işlem bu kişiye uygulanmalı.