Trabzon'da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü programı

Trabzon'da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Trabzon'da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü programı

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü anısına özel bir etkinlik düzenledi.

Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, gönüllülüğün karşılık beklemeden başkalarına yardım etme faaliyeti olduğunu vurguladı.

Hökelekli, gönüllülüğün önemine dikkat çekerek şunları belirtti:

"Dünya genelinde her yıl benzer etkinlikler düzenleniyor, ancak bizim millet olarak en güzel örnekleri sunduğumuza inanıyorum. Genellikle afetler akla gelir, ancak bu etkinlikler afetlerden sosyal projelere kadar birçok alanda gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde en güzel örneği gördük. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllüler, deprem yardımlarının düzenlenmesi ve depremzedelerin kurtarılması konusunda büyük bir özveri gösterdiler."

İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise "Gönüllülük, karşılık beklemeden fedakarlık yapma halidir. Necip milletimizde bu duygu, geçmişten günümüze hiçbir değerini kaybetmeden canlı bir şekilde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Arıcıoğlu, geçmişte ataların toprakları ele geçirmek yerine önce gönülleri fethettiğini vurgulayarak, "Onlar hayatlara müdahale etmemiş, hatta insanların serbestçe yaşayabilmeleri için garantörlük yapmışlardır. Her gittikleri yerde vakıflar, çeşmeler, imaretler gibi faydalı eserlere imza atmışlardır. Bu miras gençlerimiz tarafından benimsenmiştir. Bugün yaşadığımız felaketlerde, özellikle de deprem bölgelerinde, gönüllülerimizin canla başla çalıştıklarına şahit oluyoruz." şeklinde konuştu.

Arıcıoğlu, gençlerin birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük ederek her zaman öncü olduklarını belirtirken, gönüllülerin toplumları güçlendiren, dayanışmayı artıran ve değişime katkıda bulunan en önemli unsurlar olduğunu ifade etti.

Spor Bilimleri Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik de "Gönüllülük ve Spor" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler