Trabzon’da 150 uzmanlı çalıştayda Turizm İl Müdürü neden yoktu: Eleştiriler büyüyor

Trabzon Turizm Master Planı Çalıştayı’nda, Trabzon İl Müdürü Tamer Erdoğan’ın yer almaması dikkat çekti. Savaşın Trabzon turizmini etkilediği süreçte Erdoğan’ın geri planda kaldığı eleştirileri öne çıktı.
Trabzon’da 150 uzmanlı çalıştayda Turizm İl Müdürü neden yoktu: Eleştiriler büyüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-5 Nisan tarihlerinde düzenlenen Trabzon Turizm Master Planı Çalıştayı, turizmin geleceğine yönelik önemli başlıklara ev sahipliği yaptı. Ancak çalıştayda Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan’ın yer almaması dikkat çeken detaylardan biri oldu.

150 uzman katıldı, Erdoğan yer almadı

“Arama Konferansı” başlığıyla gerçekleştirilen çalıştayda yaklaşık 150 uzman isim Trabzon turizmini çok yönlü şekilde değerlendirmek üzere bir araya geldi. Ancak Tamer Erdoğan’ın özel sebeplerini gerekçe göstererek toplantıya katılmadığı öğrenildi.

Turizm gibi kritik bir süreçte düzenlenen çalıştayda yer almaması, çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirdi.

trabzonda-150-uzmanli-calistayda-turizm-il-muduru-neden-yoktu-elestiriler-buyuyor

Trabzon turizminin savaştan etkilendiği ifade ediliyor

Ortadoğu’da ABD-İsrail-İran hattında yaşanan gelişmelerin Trabzon turizmini etkilediği ifade ediliyor. Uçuşlarda yaşanan aksaklıklar ve rezervasyon iptalleri nedeniyle sektörde belirsizlik ve tedirginlik yaşanıyor.

Sektör temsilcileri, “Nasıl bir yol izleyeceğiz, henüz net değil” değerlendirmesinde bulunuyor.

Master planın önemi öne çıktı

Turizm paydaşları, olası kriz dönemlerinde yol haritası oluşturacak bir Turizm Master Planı’nın eksikliğinin bu süreçte daha net hissedildiğini belirtiyor.

Çalıştaydan çıkacak sonuçların, benzer durumlarda daha hızlı ve planlı hareket edilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

trabzonda-150-uzmanli-calistayda-turizm-il-muduru-neden-yoktu-elestiriler-buyuyor

Veriler tartışma yarattı

Öte yandan Tamer Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı turizm verileri de tartışmalara neden oldu.

Erdoğan, “Ortadoğu’daki savaş ve hava sahası kısıtlamalarına rağmen Trabzon turizmi güvenli destinasyon algısıyla olumlu performans sergilemeyi sürdürdü. 2026’nın ilk üç ayında toplam konaklama sayısı 163 bine yükselirken, Suudi Arabistan’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 23 artış gösterdi. Körfez ülkelerinin genelinde düşüş yaşansa da, diğer uluslararası pazarlardan gelen turist sayısındaki yüzde 57’lik artış bu kaybı telafi etti. Trabzon’un güvenli turizm kimliği öne çıkarken, yıl sonunda 1 milyonun üzerinde yabancı turist ağırlamak ve yüksek memnuniyet sağlamak hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

trabzonda-150-uzmanli-calistayda-turizm-il-muduru-neden-yoktu-elestiriler-buyuyor

“Sahada karşılığı yok” eleştirisi

Ancak sektör temsilcileri, açıklanan verilerin sahadaki durumla örtüşmediğini dile getiriyor.

En çok dile getirilen sorular ise şöyle:

• Uçak sefer sayısında gerçekten artış oldu mu? 

• Bu turistler hangi otellerde konakladı? 

• Restoran ve esnaf neden hareketlilik hissetmiyor? 

• Araç kiralama firmaları neden hâlâ düşük sezon gibi çalışıyor? 

Geri planda kalma eleştirisi

Trabzon turizminin kritik bir süreçten geçtiği dönemde, Tamer Erdoğan’ın turizm yönetiminde geri planda kaldığı yönündeki eleştiriler artmış durumda.

Özellikle çalıştaya katılmamasıyla birlikte bu eleştirilerin daha da güçlendiği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum