Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 30 Eylül 2026 09:14 Güncellenme tarihi: 30 Eylül 2026 09:14

Trabzon YENİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz hedefi anlattı "Süreci yeniden başlattık"

YENİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61’e özel açıklamalarda bulunarak 42 oy farkla kazandığı ön seçimi ve kongrede yaşanan gerginliği değerlendirdi.

YENİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongre ve ön seçim sürecinin ardından Haber61’e özel açıklamalarda bulundu. Ön seçimi 42 oy farkla kazanan Batmaz, kongrede yaşanan gerginliğin tarafların uzlaşmasıyla sona erdiğini belirtti.

Yeni dönemde mahalle örgütlenmesine ve saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Batmaz, Trabzon’daki ulaşım yatırımları, trafik yoğunluğu ve ekonomik sorunlar hakkında da Haber61'e değerlendirmelerde bulundu.

“ÇOK BÜYÜK DEMOKRATİK BİR YARIŞ SÜRECİNİ YENİDEN BAŞLATMIŞ OLDUK”

Kongre sürecini değerlendiren Batmaz, üyelerin katılımıyla yürütülen seçim sistemine ilişkin şunları söyledi:

“Kongremiz, Türkiye’de ilk defa üyelerle beraber ilçe başkanının, bundan sonra il başkanımızın, ondan sonra genel başkanımızın seçileceği bir sisteme dönüşün adımı oldu. Bu da Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in yeni nesil siyaset anlayışının ilk adımı olarak bizler tarafından atıldı. Daha sonraki süreçte, genel başkanımıza varıncaya dek uygulanacak olan, üyelerin katılımıyla çok büyük demokratik bir yarış sürecini yeniden başlatmış olduk.”

“KONGRE SALONUMUZDAN DIŞARI TAŞACAK HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

Kongrede yaşanan gerginliğin oy pusulalarıyla ilgili anlaşmazlıklardan kaynaklandığını ifade eden Batmaz, taraflar arasında uzlaşma sağlandığını belirtti:

“Gerginlik şöyle: Atılan oy pusulalarında oy kullanan arkadaşlarımızın kimisi karalama yapmış, kimisi sevgisini ifade etmiş, kimisi imzasını atmış. O tarz problemlerden kaynaklı anlık bir gerilme yaşandı ama taraflar arasında uzlaşma sağlandı. Kongre salonumuzdan dışarı taşacak hiçbir sorunumuz yok. Her şeyi kongre salonunda bitirerek önümüzdeki günlere, önümüzdeki sürece odaklı bir şekilde oradan çıkmış olduk.”

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Yeni dönemde izleyecekleri çalışma anlayışını anlatan Batmaz, toplumun farklı kesimleriyle sahada bir araya geleceklerini söyledi:

“Ortahisar İlçe Örgütü olarak şunu söyleyebilirim: Üç yıl boyunca edinmiş olduğumuz tecrübeyle beraber, yeni nesil siyaset anlayışıyla, özellikle Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun sürdürmüş oldukları, ortaya koymaya çalıştıkları sahada, halk içinde siyaset anlayışını tekrar tekrar hayata geçireceğiz. Ulaşılmadık yer, sıkılmadık el, derdi anlatılmadık kimse bırakmadan sahanın içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağız. İş insanından işsizine, köylüsünden emekçisine varıncaya kadar herkesin ortak derdi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bunalımdan çıkması, itibar zafiyetlerinin ortadan kalkması için verilecek mücadelenin her anlamda öncüsü olmak için sıra neferi olarak görev yapacağız.”

“MAHALLE ÖRGÜTLERİMİZİ, MAHALLE TEŞKİLATLARIMIZI YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Partinin üye yapısındaki değişime dikkat çeken Batmaz, yeni üyeleri örgüt çalışmalarına dahil etmek istediklerini ifade etti:

“Mahalle örgütlerimizi, mahalle teşkilatlarımızı yeniden hayata geçireceğiz. Çünkü üye yapımız değişti. Bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin üyesi olmayan yeni bir üye portföyüne sahibiz. Bu üyelerimizle beraber seçim döneminde iletişime geçtik. Çok nitelikli insanlarımız meğer bu zamana kadar siyasette bir taraf almamışlar ama YENİ Parti’yle beraber siyasette taraf aldıklarını gördük. Onları bu işin içerisine, mücadele hattımıza katacak şekilde iletişime geçeceğiz.”

Sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimi artırmayı hedeflediklerini belirten Batmaz, genel seçimlere yönelik hedeflerini de anlattı:

“Yine dediğimiz gibi demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri, ticaret ve sanayi odası, işçi örgütleriyle beraber iletişimi daha da yüksek seviyeye çıkartacağız. Bizim buralarda tekrar tekrar varoluşumuzun sebebi olan mahalle ve köy ziyaretlerimizin, oralarla olan gönül bağımızın bir kat daha üstüne koyarak oralardaki varlığımızı da artıracağız. Önümüzdeki süreci YENİ Parti Ortahisar olarak taçlandırmak istiyoruz. İddiamız da büyük. Trabzon’da yerel seçimlerde aldığımız oyu genel seçimlere taşıyabilmek, genel seçimlerde bir milletvekilini üç milletvekiline çıkartabilecek bir yapıyı burada ortaya koyabilmek.”

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!