Trabzon Üniversitesi öğrencisinden WADA projesine destek! "Doğallık Yeter"

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, "Doğallık Yeter" adlı sosyal medya kampanyası başlattı.

Trabzon Üniversitesi öğrencisinden WADA projesine destek! "Doğallık Yeter"

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Furkan Karataş, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Doğallık Yeter" adlı proje için sosyal medya kampanyası başlattı.

Kampanya, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından başlatılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Doğallık Yeter" projesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Yüksel Özmen'in koordinatörlüğünde gerçekleşen sosyal medya kampanyası projesinde, Furkan Karataş proje yürütücülüğünü üstlendi.

dogallik-yeter-5.png

WADA'nın "Doğallık Yeter" kampanyası, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor ve anabolik steroidlerin artan kullanımına karşı farkındalık yaratmayı hedefliyor. Özellikle 20-25 yaş aralığındaki gençlerin, sosyal medyada takip ettikleri rol modellerin etkisi altında anabolik steroidlere yönelerek sağlıklarını riske attıkları vurguluyor. Kampanya, gençleri doğal antrenman hareketine katılmaya davet ederken, anabolik steroidlerin genel halk sağlığı için de bir tehdit oluşturduğunu yansıtmayı amaçlıyor.

WADA, gençlere doğal spor konusunda farkındalık sağlamak adına sosyal medya üzerinden bir ekip oluşturdu. Bu ekip, gençlere doğal yollarla antrenman yapmanın faydalarını anlatmanın yanı sıra anabolik steroidlere yönelmenin tuzakları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ekip üyeleri, kendi doğal antrenman fotoğraflarını paylaşırken #NaturalisEnough hashtag'ini kullanıyor.

Proje, özellikle internet üzerinden kolayca temin edilebilen anabolik steroidlerin gençler arasında yaygınlaşmasının risklerine dikkat çekiyor ve gençleri bu tür maddelerden uzak durmaya çağırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler