Trabzon Üniversitesi'ne yeni rektör adayı

Trabzon Üniversitesi'ne yeni rektör adayı

Trabzon Üniversitesi'ne yeni rektör adayı

Haziran ayında haber61 kulis kösemizde bir sendika başkanının Trabzon Üniversitesi rektör adaylığı için başkanlık görevinden istifa ettiğini belirtmiştik.

Bu isim KTÜ öğretim üyesi, Eğitim Birsen Başkanı Prof. Dr. Aykut Çanakçı idi. O dönem kendisinden böyle bir açıklama duymamıştık ama üniversite camiasında aday olabileceği konuşuluyordu. Her ne kadar TRÜ yönetimi şehirde tartışılsa da mevcut yönetimin Ankara ile iyi ilişkiler içersinde olduğu bilindiği için adaylık başvurusu yapanlar çok ortalarda gözükmüyordu. Ama Prof. Dr. Aykut Çanakçı bu çizginin dışına çıktı ve adaylığını açıkladı.

Hocanın Akçaabatlı olması da ilçede sempati ile karşılandı. Çünkü Akçaabatlıların üniversitenin gelişiminden memnun olmadığı ve Akçaabatlı bir rektörün bu seyri değiştirebileceği beklentisi hakim. Trabzon Üniversitesi koridorlarında ise yönetim değişikliği olabileceği beklentisi çok düşük. Kampüsteki kanaat Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun 1 dönem daha görevini sürdürüp İstanbul’a döneceği yönünde. Üniversitede görev yapan ve rektör adaylığını düşünüp son anda vazgeçen muhafazakar görüşlü bir profesöre neden vazgeçtiğini sorduk. Aldığımız cevap çok ilginçti. "İktidar partisinin yönetici pozisyonunda etkili isimlerden kime sormuşsam mevcut Trabzon Üniversitesi yönetimden hiç memnun olmadıklarını söylediler. Ama bu durumu gerekli yerlere bildirdiler mi emin olamadım.

Ancak beni adaylıktan vazgeçiren kanaatlerden en önemlisi muhalefet partilerinin TRÜ yönetimine hiçbir eleştirisi olmamasıdır. Şehirde her konuyu eleştiren muhalefet, mevcut rektörden memnunsa benim aday olmamın bir anlamı yok diye düşündüm" dedi. Gerçekten öyle Trabzon’da bir üniversiteye rektör atanacak ve şehirde muhalefet partilerinden hiçbir değerlendirme duyamadık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler