AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, beyefendi üslubu ve ölçülü tavrıyla öne çıkan bir siyasetçi. Çok konuşmayı, her konuda ön plana çıkmayı tercih etmiyor. Ancak bu yaklaşımı, kendisini eleştirilerin dışında tutmaya yetmiyor.
Parti kulislerinde Mumcu’nun bazı milletvekilleriyle diyaloğunun zayıf olduğu, teşkilat içerisinde de istediği ağırlığı kurmakta zorlandığı konuşuluyor. Kimi tartışmaların doğrudan tarafı olmasa bile eleştirilerin hedefinde kalıyor.
Ekonomik sıkıntılar ve işsizlik de işini zorlaştırıyor. Vatandaşlar çocuklarına iş bulmasını bekliyor, partililer çeşitli taleplerle kapısını çalıyor. Mumcu, yapabildiği ölçüde yardımcı olmaya çalışsa da her talebi karşılaması mümkün olmuyor.
Ancak burada kendisine de bir parantez açmak gerekiyor. Siyasette iyi niyet kadar iletişim ve görünürlük de önemli. Mumcu’nun mesafeli duruşu, vatandaşla sıcak ilişki kurmasını zorlaştırıyor. Yapılan çalışmaları daha fazla anlatması, sahada daha görünür olması gerekiyor.
Önündeki hedeflerden birinin Trabzon’dan milletvekili adayı olmak olduğu konuşuluyor. Ancak parti içindeki dengeler ve mevcut ilişkiler düşünüldüğünde, bu hedefin nasıl şekilleneceğini şimdiden kestirmek mümkün değil.
Biz de Sezgin Mumcu’yu zaman zaman eleştirdik. Fakat eleştiri yaparken hakkaniyeti unutmamak gerekiyor. Kendisine yöneltilen her eleştirinin haklı olduğunu söylemek de yaşadığı güçlükleri görmezden gelmek de doğru olmaz.
Sezgin Mumcu’nun bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey, teşkilatla ve vatandaşla arasındaki bağı güçlendirmek. Siyasette nezaket önemli, ancak insanlarla yakın temas kurmak ve yapılanları anlatmak da en az onun kadar değerli.
Mumcu’nun bundan sonraki siyasi yolculuğunu atacağı adımlar belirleyecek. Trabzon siyasetinde nasıl bir konum alacağını zaman gösterecek. Şimdilik görünen, önünde aşması gereken önemli bir iletişim ve teşkilat sınavı bulunduğu.