Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 13 Temmuz 2026 08:16 Güncellenme tarihi: 13 Temmuz 2026 08:16

Trabzon Şehir Hastanesi açılmadan telefonlar kilitlendi

Trabzon Şehir Hastanesi'nde başlayacak personel alımları henüz ilan edilmeden siyasetin gündemine oturdu. İŞKUR üzerinden kura yöntemiyle yapılacağı belirtilmesine rağmen, AK Parti yöneticilerine destek talebiyle gelen telefonların ardı arkası kesilmiyor.

Trabzon Şehir Hastanesi'nin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi bekleniyor. Hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte gerçekleştirilecek personel alımları ise şimdiden siyasetin en sıcak başlıklarından biri haline geldi.

AK Parti'nin Trabzon'daki yöneticilerinin telefonları adeta susmuyor. Günün her saatinde arayan vatandaşlar, hastanede işe girebilmek için destek talebinde bulunuyor. Ekonomik şartların ağırlaştığı, iş arayanların sayısının arttığı bir dönemde bu taleplerin her geçen gün daha da yoğunlaştığı ifade ediliyor.

Oysa hem siyasi parti temsilcileri hem de ilgili yetkililer, personel alımlarının İŞKUR üzerinden, belirlenen şartları taşıyan adaylar arasından ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceğini defalarca kamuoyuna anlattı. Özellikle Trabzon'da ikamet şartı üzerinde de sıkça duruldu.

Ancak görünen o ki yapılan açıklamalar herkesi ikna etmeye yetmiyor.

Edindiğimiz bilgilere göre birçok vatandaş, kura sistemi uygulanacak olsa bile bireysel olarak kendilerine yardımcı olunmasını talep ediyor. "Bir destek olur mu?", "İsmimizi yazdırabilir miyiz?" şeklindeki başvuruların AK Parti yöneticilerine yoğun şekilde iletildiği konuşuluyor.

Parti yöneticileri ise vatandaşlara aynı cevabı veriyor. Alımların tamamen İŞKUR üzerinden yürütüleceğini, sürecin kura sistemiyle işleyeceğini ve bunun dışında herhangi bir tasarrufta bulunmalarının mümkün olmadığını ifade ediyorlar.

Ancak kulislerde konuşulanlara göre bu açıklamalar birçok başvuru sahibini tatmin etmiyor. Telefonlar çalmaya, talepler gelmeye devam ediyor.

Anlaşılan o ki Trabzon Şehir Hastanesi kapılarını açana kadar AK Parti yöneticilerinin en yoğun mesaisi, hastane personel alımlarıyla ilgili gelen telefonları yanıtlamak olacak.

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

K
kemal hancı
52 dakika önce

hastaneye personel alımlarıyla ilgili sürekli akp il başkanı açıklama yaparsa millette işkura değil kendilerine başvurur,vatandaş haklı neyin nerden çözüleceğini biliyor