Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 02 Ekim 2026 11:33

Trabzon Sanatevi'nin yeni binası neresi olacak? Çözüm bulundu mu?

Trabzon Sanatevi için yeni adres arayışı başladı. Peki Sanatevi faaliyetlerini nerede sürdürecek? Başkan Mehmet Kuvvet, gelinen son noktayı anlattı.

Trabzon Sanatevi’nin kullanımındaki binanın Trabzon Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle birlikte Sanatevi’nin geleceği de merak konusu oldu. Binanın girişine “Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” tabelası asılırken, Sanatevi’nin bundan sonraki faaliyetlerini nerede sürdüreceği henüz netlik kazanmadı. Sanatevi Başkanı Mehmet Kuvvet, gelinen son noktayı anlatarak hem yeni yer arayışını hem de mevcut binayla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. 

“KONSERVATUVAR O BİNAYA SIĞMAZ”

Binanın Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na tahsis edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kuvvet, yapının fiziksel şartlarının bu kullanım için yeterli olmayacağını belirtti.

Kuvvet, “Ben orada konservatuvarın sağlıklı şekilde faaliyet gösterebileceğini düşünmüyorum. Orada 3’e 3, yaklaşık 9 metrekarelik 5 veya 6 oda var. Bunların hangisine nasıl sığdıracaksınız? Üniversitede 20 öğretim görevlisi varsa onların dörtte birini bile oraya sığdırmak zor. Öğrenciler de var. Onları nereye sığdıracaksınız? Bina fiziksel olarak buna uygun değil” dedi.

“BİNA İKİNCİ DERECE KORUMA ALTINDA”

 “Bina ikinci derece koruma altında olan bir yapı. Duvarlarına çivi çakamıyorsunuz, herhangi bir şey yapamıyorsunuz. Biz oraya bir şeyler asıp gösterilerimizi sergilemek, binanın içini düzenlemek istiyorduk. Gelen insanlar buranın sanat evi olduğunu görsün istiyorduk. Ancak bunu bile istediğimiz şekilde yapamıyorduk. Şimdi konservatuvar olacak. Müzik bölümü veya başka bir bölüm burada faaliyet gösterecek ancak binanın buna ne kadar uygun olduğu tartışılır” ifadelerini kullandı.

“BİZİ KAPININ ÖNÜNE KOYDULAR”

Sanatevi’nin tahliye edilmesinin ardından kendilerine yeni bir bina tahsis edilip edilmeyeceği konusunda da konuşan Kuvvet, şu ana kadar kendilerine herhangi bir yer gösterilmediğini söyledi.

 “Bizi kapının önüne koydular. Bize yer verileceğine ilişkin herhangi bir yer gösterme gibi bir şey olmadı. Artık kendi imkânlarımıza bakacağız. Biz yersiz kalmayız, merak etmesinler. Çalışmalarımızı yine sürdüreceğiz. Sonuçta elimizden alınan bizim binamız. Başka bir yerde faaliyetlerimizi sürdürürüz. Sanat çalışmalarımıza devam ederiz” dedi.

“BİZİM ASIL KAYBIMIZ SALONUMUZ OLDU”

Sanatevi açısından asıl kaybın binadaki odalardan çok etkinlik salonu olduğunu vurgulayan Mehmet Kuvvet, salonun kültür ve sanat faaliyetleri açısından önemli bir işlev gördüğünü söyledi.

 “Biz binadaki odalardan çok salonumuzu kaybettiğimiz için üzüldük. Bizim salonumuz vardı. Birçok etkinliğimizi orada gerçekleştiriyorduk. Binada 5-6 veya 10 tane oda olması bizim için çok önemli değildi. Bize bir tane yönetim odası yeterdi. Gerisi bizim salonumuz olsun istiyorduk. Bizim asıl kaybımız salonumuz oldu” diye konuştu.

SANATEVİ’NİN GELECEĞİ İÇİN YENİ YER ARAYIŞI

Trabzon Sanatevi’nin faaliyetlerini bundan sonra hangi binada sürdüreceği ise henüz netlik kazanmadı. Sanatevi yönetimi, kendilerine yeni bir yer tahsis edilmesini beklerken, mevcut çalışmaların farklı bir mekânda devam ettirilmesi için çözüm arayışını sürdürecek.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!