Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 15 Temmuz 2026 17:16 Güncellenme tarihi: 15 Temmuz 2026 17:16

Trabzon-Rusya Ro-Ro seferi yine ertelendi! İşte nedeni

Trabzon ile Rusya'nın Novorossiysk Limanı arasında başlaması planlanan düzenli Ro-Ro seferleri bir kez daha ertelendi. Güvenlik gerekçesiyle 13 Temmuz'a alınan ilk sefer de gerçekleştirilemezken, geminin gerekli yük ve operasyonel şartlar sağlanıncaya kadar limanda bekletileceği öğrenildi.

Trabzon ile Rusya'nın Novorossiysk Limanı arasında uzun süredir başlaması beklenen düzenli Ro-Ro seferlerinde yeni bir erteleme yaşandı. Daha önce 12 Temmuz'dan 13 Temmuz'a ertelenen ilk sefer, planlanan tarihte de gerçekleştirilemedi.

Edinilen bilgilere göre, "Şampiyon Trabzonspor" isimli Ro-Ro gemisi halen Trabzon Limanı'nda bekletiliyor.

İLK SEFER PAZARTESİ GÜNÜ DE YAPILMADI

Karadeniz'de yük ve araç taşımacılığında yeni bir dönemin başlaması beklenen hatta hizmet verecek geminin ilk seferi, daha önce güvenlik gerekçesiyle 12 Temmuz'dan 13 Temmuz'a ertelenmişti.

Ancak gemi, pazartesi günü de Trabzon Limanı'ndan hareket etmedi.

GEREKLİ YÜK BEKLENİYOR

Edinilen bilgilere göre, geminin sefere çıkabilmesi için gerekli yükün tamamlanması bekleniyor.

Yetkililer, operasyonel şartların oluşmasının ardından geminin uygun bir tarihte Novorossiysk Limanı'na hareket edeceğini belirtti.

DÜZENLİ SEFERLER HEDEFLENİYOR

49 standart TIR ve 30 küçük araç taşıma kapasitesine sahip "Şampiyon Trabzonspor" isimli gemiyle yapılacak düzenli seferlerin, Trabzon'un Karadeniz'deki lojistik gücünü artırması ve Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmine katkı sağlaması hedefleniyor.

İlk seferin gerçekleştirileceği tarihin ise gerekli yükün tamamlanması ve tüm operasyonel şartların sağlanmasının ardından netleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!