Trabzon Oteller Birliği yeni başkanını seçti

Trabzon Oteller Birliği (TOB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçti.

Trabzon Oteller Birliği yeni başkanını seçti

Trabzon Oteller Birliği 1. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Zorlu Grand Hotel'de gerçekleştirildi.

Trabzon’un konaklama sektör temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla, geçtiğimiz Mart ayında kurulan Trabzon Oteller Birliği ve Turizm Geliştirme Derneği ilk genel kurulunu Zorlu Grand Hotelde üyelerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sümerya Demirci, Trabzon Oteller Birliğinin kaliteli hizmetin, şeffaflığın ve yönetimin temel yapı taşlarını oluşturduğu, kente örnek olabilecek kapasitede olduğunu vurgularken, Pandemi sürecinden etkilenen bütün paydaşlar ile birlikte Trabzon’u yeniden ülkenin ve bölgenin gözde turizm merkezlerinden birisi haline getirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Seçim sürecinde tek aday olarak listesini hazırlayan Anemon Trabzon Otel İşletmecisi Mustafa Dündar oy birliğiyle başkan seçildi.

Başkan seçilmesi sonrasında konuşma yapan Mustafa Dündar, “Trabzon Oteller Birliği’nin nihai hedefi Trabzon’u; marka şehir olan Trabzon’u, tarihin her döneminde var olmuş Trabzon’u, dünya turizminin her bölgesinin hizmetine sunmaktır. Yani sadece Ortadoğu’dan değil, Batı’dan da, Asya’dan da Trabzon’a turist çekebilmektir. Yani turizmin çeşitlendirilmesidir. Yaz turizmi değil, kış turizmi. Uzungöl’de sadece doğal turizm değil, kültür turizmini de hareketlendirebilmektir. Gelecekteki nihai hedeflerimizden biri bu olmalı.” dedi.

Trabzon ucuz bir kent değil

Kürsüde sözlerine devam eden Dündar, “Ancak öncelikli hedefimiz, kurumsal yapımızı kamu kurumları nezdinde oturaklı bir hale getirmek. Bunu yapmak zorundayız, bunu yapmaya mecburuz. Bunu yapmadığımız sürece ne Trabzon turizmine bir katkı sağlayabiliriz ne de ekonomik olarak kendimize bir katkımız olabilir.” ifadelerini kullandı.

“Trabzon ucuz bir kent değil”

“Trabzon’u ucuz turizm kenti olmaktan çıkarmalıyız.” diyen Dündar, bunun nedenini de şu sözlerle açıkladı “Trabzon ucuz bir kent değil. Çölde kum bedavadır, gölde su bedavadır, Trabzon dünyada bir tane bulunan bir kenttir. Uzungöl dünyanın gözde bir beldesi, bunu niye bedava satalım? Niye bedava verelim? Bu kadar güzel bir doğa başka hangi ülkede var? Ortadoğu’da nerede böyle bir şey gördünüz? İnsanlar buraya ceplerindeki belli bir miktar parayı gözden çıkararak geliyor ve orada harcayacakları paranın yarısına burada tatil yapıp geri gidiyorlar. Yazık değil mi bu kadar emeğe? Biz bölgemizin değerini bileceğiz, şehriminiz değerini bileceğiz ve şehrimizin ucuza satılmasına müsaade etmeyeceğiz.” diyen Mustafa Dündar, bütün üyelere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Haber61- Haber Servisi

Trabzon ucuz bir kent değil

Trabzon ucuz bir kent değil

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber