Trabzon Kanuni Hastanesi'nde Acil Müdahale Eğitimi başarıyla tamamlandı

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Acil Müdahale Kursu başarıyla tamamlandı.

Trabzon Kanuni Hastanesi'nde Acil Müdahale Eğitimi başarıyla tamamlandı

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birlikte düzenlediği Acil Müdahale Kursu başarıyla tamamlandı.

Kursun açılış konuşmalarını Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aksoy gerçekleştirdi. Program, stajyer doktorların sunumlarıyla devam etti. Sunumların ardından, acil müdahale gerektiren en yaygın senaryolarda yapılması gereken müdahaleler ve alınması gereken önlemler, canlı modeller ve çeşitli maketler üzerinde uygulamalı olarak gösterildi. Kurs, sözel ve pratik olarak interaktif bir şekilde başarıyla tamamlandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın, kursun önemini vurgulayarak, "Acil durumlara etkin ve hızlı müdahale edebilmek, hasta hayatını kurtarmada büyük önem taşır. Bu kurs, sağlık personelimizin bu tür durumlar için daha donanımlı olmasını sağladı," dedi.

Trabzon Kanuni Hastanesi'nde Acil Müdahale Eğitimi başarıyla tamamlandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aksoy ise, "Bu kurs sayesinde katılımcılar, acil müdahale gerektiren durumlarda daha bilinçli ve hazırlıklı olacaklar. Eğitim programına katkı sağlayan tüm hocalarımıza ve özveriyle çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz," şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Şen'in koordinatörlüğünde hazırlanan kurs programında, Doç. Dr. Selim Kul, Dr. Öğr. Üyesi Şenol Ardıç ve Dr. Öğr. Üyesi Özgen Gönenç Çekiç teorik ve pratik uygulamalarda danışmanlık yaptılar.

Kursun başarıyla tamamlanması, acil müdahale konusundaki yetkinliklerin artırılması ve sağlık personelinin bu tür durumlara daha hazırlıklı olması açısından büyük bir adım olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler