Trabzon Havaalanı seferlere başlıyor! İşte ilk uçuş tarihi ve saati

Trabzon Havaalanı'nda çalışmalar tamamlandı.

Trabzon Havaalanı seferlere başlıyor! İşte ilk uçuş tarihi ve saati

Trabzon Havalimanındaki bakım ve pist yenileme çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlandı.

Bakım zamanınım gelmesi ve pistte meydana gelen çatlamalar nedeniyle uçuş güvenliğini etkileyebilecek risklerin önüne geçmek için 23 Nisan tarihinde uçuşlara kapatılarak başlatılan bakım ve pistinin yenilenmesi işlemi planlanan süre içinde 7 gün 24 saat çalışma usulüne göre gerçekleştirilen çalışma sonucu bitirilerek uçuşlara hazır hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran'dan itibaren seyahat yasağının kaldırılacağını bildirmesinin ardından bugün yazılı bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uçak seferlerinin 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren Trabzon’un da dahil olduğu 6 havalimanında kademeli olarak başlatılacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, ulaşım altyapısında normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte Trabzon’a ilk uçuşun Türk Hava Yolları tarafından 1 Haziran Pazartesi günü saat 13.00’da İstanbul Havaliman’ından yapılacağını açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına Bakanlık olarak sertifika verilmeye başlandığını bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, bu kapsamda İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını açıklayarak, 1 Haziran’da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanının sertifikasının İGA yönetimine verileceğini ifade etti.

Salgına karşı havalimanlarında dört ana unsur üzerinde durulurken, herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılması gerektiği bilgisi aktarıldı.

Trabzon Havalimanı, Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında yer alırken, yılda yaklaşık 4 milyon kişiye ulaşım hizmeti veriyor.

Hava trafiğine 1957 yılında açılan Trabzon Havalimanı'nın pist uzunluğu 2 bin 640 metre, genişliği 45 metre, banket genişliği ise 7,5 metredir. 

'ICAO' standartlarındaki orta büyüklükteki uçakların iniş ve kalkış yapabildiği Trabzon Havalimanından Covid-19 salgınından önce İstanbul, Ankara ve Adana'ya her gün; İzmir, Antalya, Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarına ise haftanın belirli günlerinde seferler düzenleniyordu. Trabzon Havalimanı’ndan ayrıca başta Almanya olmak üzere birçok Arap ülkesine de direkt seferler gerçekleştiriliyor.

DHMİ verilerine göre, 2019 yılında iç hatlara 21 bin 505, dış hatlara ise 4 bin 421 olmak üzere toplam 25 bin 926 iniş-kalkış uçak seferi gerçekleştirildi. Trabzon Havalimanını yılda yaklaşık olarak 4 milyon kişiye hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler