Trabzon'daki feci kaza sonrası acılı aileden çağrı: Gören varsa ne olur bize ulaşsın

Trabzon'da gerçekleşen kazanın nedeni konusunda henüz bir sonuca varılamadı.

Trabzon'daki feci kaza sonrası acılı aileden çağrı: Gören varsa ne olur bize ulaşsın

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Beşirli mahallesi Karadeniz Sahil yolunda geçtiğimiz Cumartesi günü trafik kazası meydana gelmişti.

Akçaabat istikametine seyir halinde bulunan 34 UL 6872 plakalı araç sürücüsünün bilinmeyen bir nedenden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çıkmıştı.

Kazada araçta bulunan 3'ü çocuk 5 kişiden 4'ü yaralanırken araç sürücüsü olan 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazanın olduğu bölgede MOBESE kamerası olmadığı için, kazanın oluş nedeniyle alakalı bir bilgiye ulaşılamadı.

Kazada yaralananların tedavilerine hala daha devam edilirken, hayatını kaybeden kadın sürücünün eşinin abisi olan Şaban Köse’den Trabzonlulara bir çağrı geldi.

Köse, sürücünün yıllardır araç kullanan biri olduğunu ve kazanın acemi bir sürücü tarafından yapılmadığını belirtip, normal hızda orta refüjde giden, o ağırlıktaki bir aracın bu şekilde takla atamayacağını belirtip kazaya başka bir etkenin neden olduğunu söyledi.

Şaban Köse “ Bu kaza orta şeritte normal bir hızda ilerlerken takla atıp refüje uçması çok anormal bir durum. Şu ana kadar bizim ulaşabildiğimiz herhangi bir MOBESE görüntüsü yok, emniyet kanıtı yok. Benim istediğim şu; kaza anında orada sahil kenarında yürüyüşte olan olur, çay içen olur, oturup sohbet eden olur kazayı net gören ve kimseyi zan altında bırakmadan bize bilgi verebilecek olan varsa bize ulaşmasını rica ediyorum.

Bir sürü askıda kalmış durum var. Bir aracın makas atması sonucu diyen var, yayadan kaçarken oldu diyen var. Bir bilgi kirliliği oldu ama biz bunun net bir şekilde nedenini arıyoruz.

Biri makas mı atıp kazaya neden oldu? Bunu gören biri bize ulaşsın. Biz de emniyete bilgimizi verelim, suçlu veya suçsuz ortaya çıksın. Tek istediğimiz bu.

İlk defa araç kullanan bir kadın değildi. Yıllardır tecrübesi var. Ayrıca normal hızda o ağırlıktaki bir aracın havada takla atması da imkansız. Dönen iki cisim birbirine temas etti bu tekerdir, aracı kaldırıp atabilir. Normal bir aracın o hızda yolda dönersiniz. Ve üstüne basa basa söylüyorum ki bu araca bir şey dokundu ki havada takla attı bu araç.

O yüzden diyorum ki orada bir nedenden bulunup kazayı gören birisi varsa bize tanıklık etsin. Gizli veya açık. Gerekirse desin ki sürücü hatalıydı veya suçsuzdu. Bize bunları söylesin yeter” dedi.

İki yeğeninin hala daha yoğun bakımda olduğunu belirten Köse “Benim iki yeğenim şuanda yoğun bakımda nefes alma mücadelesi veriyor. Her gün babası acılı, biz acılı. Son olarak tekrar rica ediyorum. Gören olur, elinde kamera görüntüsü olan işyeri olur, bize yardım etsinler.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler