Trabzon’da Türkiye ve Mısır arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi güçlendirmeyi amaçlayan “Trabzon Kahire Sanat Buluşması” resim sergisi, Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen açılış kokteyliyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Avrupa Dernekleri Federasyonu Trabzon Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen sergide, iki ülkeden toplam 33 sanatçının eserleri yer aldı.
TÜRK VE MISIRLI SANATÇILARIN ESERLERİ BİR ARADA
Küratörlüğünü Prof. Dr. Tahir Abdelazeem ve Ekrem Kutlu’nun üstlendiği sergi, Türkiye ve Mısır’ın farklı sanat anlayışlarını aynı çatı altında buluşturdu.
Uluslararası sanat etkileşimine katkı sunmayı hedefleyen organizasyon, iki ülkenin kültürel birikimini sanat aracılığıyla Trabzonlu sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.
SERGİNİN AÇILIŞINA PROTOKOLDEN KATILIM
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen açılış programına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Kanca ve Ortahisar Belediyesi Başkan Vekili Cüneyt Zorlu da katıldı.
Açılışın ardından sergiyi gezen protokol üyeleri, Türk ve Mısırlı sanatçıların eserlerini yakından inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
SERGİ 11 KASIM’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK
Trabzon’un kültür ve sanat hayatına uluslararası bir boyut kazandıran sergi, 6-11 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşan organizasyon, farklı kültürlere ait sanatsal çalışmaların bir arada görülmesine imkân sağlayacak.
