Trabzon'da Ortahisar muhtarları ilçenin sorunlarını yetkililere aktardı

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin muhtarları, Ortahisar'da yaşayan vatandaşların sorunlarını yetkililerle paylaştı. Muhtarlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olup çözülemeyen sorunları da yetkililere bildirdi.

Trabzon'da Ortahisar muhtarları ilçenin sorunlarını yetkililere aktardı

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'un Ortahisar ilçesi mahallelerini muhtarları, Ortahisar'dan sorumlu yetkililerle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dile getiren muhtarların en fazla şikâyeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin yetki alanlarındaki belirsizlikler nedeniyle uygulamalarıdaki aksaklıklardan yana oldu. 


Trabzon’un Ortahisar ilçesinin muhtarları, Halk Eğitim Merkezi'nde Ortahisar yetkilileriyle bir araya geldi. Vatandaşların şikayetlerini dile getiren muhtarların ortak talebi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin yol ve imar çalışmaları gibi konulardaki uyumsuzluğunun giderilmesi oldu.

Vatandaşların rahatsızlıklarını dile getiren muhtarlar özellikle Telekom ve AKSA'nın faaliyetlerindeki eksiklik ve ilgisizlikten yakındı. 



Ortahisar’ın sorunları ve çözüm önerinin görüşüldüğü toplantıya Ortahisar Kaymakamı, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı, Ortahisar Emniyet Müdür Vekili, Ortahisar Müftüsü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı, Ortahisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda, ilçenin sorunlarıyla vatandaşların dilek ve şikayetleri yetkililere iletilirken ortak çözüm yolları arandı. 

Bazı muhtarlar, sıkıntılı gördükleri konular için yetkili mercilere yaptıkları şikayetler sonrasında vatandaşların tehditine maruz kaldıklarını anlatarak çözüm yolu aranmasını istedi. 



Görüşülen sorunlar arasında, ekonomik durumu yetersiz olan öğrencilerin sosyal yardım talepleri, çeşitli mahallelerin yol ve asfalt sorunları, Kalkınma Mahallesi’ndeki otoparksız kafelerin ruhsat problemi, Karşıyaka Mahallesi’ne bağlı Karşıyaka ve Hürriyet caddelerinin yağmur sularının ıslahı, 1nolu Beşirli Mahallesi’nde yoğun şekilde yaşanan kazalar, 2nolu Beşirli Mahallesi’nin su sorunuyla boru hattı döşenip yapılmayan asfaltları, uyuşturucu bağımlılarının Beşirli sahil kesimindeki bölgeyi kuşatması, şüpheli görünümlü bazı yabancı uyruklu kişilerin gençleri dini sohbetler adı altında evlerine davet etmesi, Pelitli’de TOKİ tarafından yapılan inşaatta fazla dinamit kullanılmasının vatandaşlara verdiği rahatsızlık, TİSKİ’nin belirli bölgelerdeki patlak su borularını tamir etmeyişi, kanalizasyon sorunları, Çömlekçi’de asayiş ve güvenlik problemiyle ve kentsel dönüşüm çalışmalarının durması, midibüs şöförlerinin kendilerine ait olmayan sokakları işgal etmesi, trafik düzenlemesindeki aksaklılar ve Trabzon Şoförler Odası Başkanı’na muhtarların ulaşamaması, Uğurlu Mahallesi’nde son zamanlarda artan hırsızlık vakaları nedeniyle MOBESE kamera takılması ihtiyacı, Trabzon’da kaçak sigara satışı, Gözalan Mahallesi’nde atıl durumda olan ilköğretim okulunun kullanıma açılacak hale getirilmesi isteği, Yeşiltepe Mahallesi’nde eğitime zorluk yaratan taşımalı sistem sorunu gibi konular yer aldı. 



TANJU GÜRSU'NUN İSMİ KEMERKAYA'DAN KALDIRILSIN TALEBİ

Kemerkaya Mahallesi muhtarı ise, kendilerinin bir talebi olmadan Ortahisar Belediyesi’nin aldığı kararla Trabzonlu sanatçı Tanju Gürsu’nun Kemerkaya’da mahallede bir sokağa isminin verilmesinden rahatsız olduğunu belirterek, Tanju Gürsu’nun isminin doğduğu mahallede bir sokağa verilmesini talep etti.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, muhtarların taleplerini dinleyerek sorunların ilgili kişilere iletileceğini belirtti.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ülke olarak hassas zamanlardan geçildiğini belirterek muhtarlar ve vatandaşların hassasiyetinin birçok şeyi çözmede önemli olacağını söyledi. Numan Hatipoğlu, kimlik bilgilerinin gizlenmesi talebinde bulunan muhtarlara “Muhtarın görevi bölgenin, köyün hukukunu korumak. Korkmayacaksınız. Farklı bir durum olduğunda bana gelin bizzat ben ilgileneceğim” şeklinde seslendi.

Muhtarlar ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın mazot ve gübre desteklemesi konusunda bilgilendirilerek, ağır geçen kış şartları nedeniyle tarımla uğraşan vatandaşları tarım sigortası yaptırmaları konusunda bilgilendirmeleri hatırlatıldı.







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler