Trabzon'da öğrenciyi okulun derecesini düşürür diye sınava almadılar!

Trabzon'da şok eden iddia... Okul yönetimi ortalamayı düşürür diye öğrenciyi sınava sokmadı

Trabzon'da öğrenciyi okulun derecesini düşürür diye sınava almadılar!

Haber61/Haber Servisi

MEB tarafından düzenlenen ve bir buçuk milyondan fazla öğrencinin katıldığı 2020-LGS sınavı bugün 12.30'da sona erdi. Trabzon’da ise şaşırtan bir olay meydana geldi. Düzköy İlçesi İmamhatip Ortaokulu 8. Sınıf okulunda iddiaya göre öğrencilerin bir kısmı sınava alınmadı.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

Gerekçe ise düşük seviyede olmaları ve okulun derecesini düşürmeleri olarak gösterildi. Bu skandal kararı alan okul yönetimi hakkında il milli eğitim müdürlüğünün ne yapacağı ve şikayetlerden ne çıkacağı merak konusu.

BİR VELİ DOĞRULADI ‘ÜZÜLDÜK’ DEDİ

Haber61’in ulaştığı sınava alınmayan öğrencilerinin birinin velisi, “Biz de anlamadık. Çocuğumuz pandemiden önce başarılı idi. Sınıfında 10-12 öğrenci vardı. Kızımla birlikte 4 kişiyi almamışlar gerekçe de düşük seviyede olmaları diye söylenmiş. Halbuki benim çocuğum başarılıdır. Bu şekilde karar alan öğretmenleri kınıyorum. Çocuklarımızı üzdüler. Çocuğumu eski okulundaki öğretmenleri arayıp, ‘nasıl geçti sınavın’ diye sordular. O da ‘ beni sınava almadılar’ deyince il milli eğitim müdürlüğüne şikayet ettiler. Bende çok kızdım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber