Trabzon'da köpekle önlem alınacak... Kaçak sigara köpeği

Sigara kaçakçılarına köpekli önlem

Trabzon'da köpekle önlem alınacak... Kaçak sigara köpeği
Haber : Şükrü Üçüncü

Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde yeni arama köpekleri dahil ediliyor. Türkiye genelinde son dönemlerde artan sigara kaçakçılığında kullanılacağı öğrenilen köpeklerin tamamlanmasının ardından 81 İl Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Şube Müdürlüğüne gönderileceği bilgisine ulaşıldı.
 
Konu ile alakalı açıklama yapan Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı,“Eskiden üç branşta köpek yetiştirirdik. Artık 12 branşta köpek yetiştiriyoruz. Köpeklerimiz artık kaçak çay, kaçak sigara arıyor.” kelimelerine yer verdi. Hancı, “Köpek eğitimi ülkemizde o kadar gelişti ki artık sadece bomba, ceset bulma ya da uyuşturucu alanında kullanılan köpeklerden başka türde köpeklerde yetiştirir hale geldik. Kaçak çay, kaçak sigara, sahte para hatta hard disk bulan köpek bile mevcut.” diye konuştu.
 
Mahkemelerde köpeklerin aldığı kokuların delil olarak kullanılmasının önemini olduğunun  altını çizen Hancı, “Biz bu köpeği yetiştiriyoruz ülke olarak ama kokunun delil olarak kullanılması gerekiyor. Almanya’da koku delil olarak kullanılıyor. Bunun için hukuki düzenlemelere ihtiyaç var ve biz meclisten de bu konuyla ilgili destek istiyoruz. Biz bu görüşlerimizle alakalı çok büyük bir kongre yaptık narkotik daire başkanlığımızla görüşlerimizi yazılı olarak belirttik. Bu sorunları çözebilmek için altyapımız hazır sadece hukuki düzenlemeleri bekliyoruz.”
 
Trabzon, Gürcistan üzerinden yurda sokulan kaçak sigaraların geçiş noktası. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; 2017 yılının ilk 7 ayında yapmış olduğu operasyonlarda 500 bine yakın kaçak sigara ele geçirdiği bilgisine ulaşıldı.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber