Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen gündem maddeleri görüşüldü. Gündemde, Akçaabat ilçesinde yapılması planlanan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi için alan tahsisi de yer aldı.
AKÇAABAT’TA 9 BİN 681 METREKARELİK ALAN TAHSİS EDİLECEK
Akçaabat ilçesi Çatalzeytin Mahallesi dolgu alanında bulunan ve imar planında Atıksu Arıtma Tesisi olarak belirlenen alanın, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapılması amacıyla TİSKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi görüşüldü.
TİSKİ Genel Müdürlüğünün 21 Eylül 2026 tarihli talebi doğrultusunda, bölgede bulunan 9 bin 681,60 metrekarelik alanın tesisin yapımı ve kullanımı için değerlendirilmesi planlanıyor.
ALAN 25 YILLIĞINA BEDELSİZ TAHSİS EDİLECEK
Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tasarrufunda bulunan taşınmazın 25 yıl süreyle bedelsiz olarak TİSKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi uygun görüldü.
Söz konusu tahsis kararı, komisyon değerlendirmesinin ardından oy birliğiyle kabul edildi.