Trabzon'da dolmuş meselesinde MHP tarafını açıkladı

Trabzon'da dolmuş sisteminin yeniden yapılandırılması süreci devam ederken bir açıklama da MHP'den geldi.

Trabzon'da dolmuş meselesinde MHP tarafını açıkladı

Trabzon'un gündemindeki ilk maddelerden olan dolmuşların değişimi sürecine ilişkin olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da açıklama yaptı.

MHP olarak yaptıkları çalışma neticesinde görüşlerinin araçların 12+1 olarak yenilenerek aynı şekilde sistemin devam etmesi yönünde olduğunu belirten Tarım şu ifadeleri kullandı;

Trabzonumuzun son günlerde gündeminden düşmeyen konusu, dolmuş araçlarımızın yeniden yapılanmasıyla ilgili husustur. MHP olarak biz de üstümüze düşeni yaptık, yaptığımız çalışmanın sonucundaki görüşümüz 12 + 1 olarak yeni araçların çalıştırılması, her araç sahibinin tekrardan aynı araca sahip olması görüşüdür. Kendi arzuları doğrultusunda da isteyenlerin sarı taksi görevini üstlerek minübüsçülükten ayrılmasıdır. Boşta hiç bir pilaka ve durak bırakılmadan, ilerde yeniden farklı tartışmaların yaşanmaması için izlenmesi gereken yolun bu olduğuna karar verdik. Yeni araçlarla Trabzonumuzun çehresinin çok değişeceğine inanmışken, trafik sorununun çözümü için ayrı ve geniş katılımlı bir çalışma gerekmektedir. Mesela en basitinden şehrin doğu ve batısına yakın iki bölgede depolama sistemiyle çalışarak şehir merkezine hiç araç girmemesi konusunda projeler geliştirilmelidir. Coğrafyası zor olan bu şehirde seçilenler, atananlar, sivil toplum örgütleri, vatandaş ele ele vermeli en doğru olan yol tercih edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler