Trabzon'da belediye işçileri haklarından feragat edecek mi?

Başkan, çok tartışılan taşeron işçi ve feragat tartışmalarını yanıtladı.

Trabzon'da belediye işçileri haklarından feragat edecek mi?

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Ortahisar belediye Meclisinde çalışanlardan alınan feragat gündeme geldi.


Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Meclis Toplantısı Ocak ayı ilk toplantısı Başkan Ahmet Metin Genç Başkanlığında yapıldı. CHP’li Meclis üyesi Cahit Erdem belediye işçilerinden feragat alınması yönünde meclis başkanlığına yönelttiği soruda “Büyükşehir yasası geçtikten sonra oluşan belediyelerimizde geçmişten buğuna kadar çalışan bazı kişilerin sorun yaşadığı gördük. Torba yasa ile gönderilen arkadaşlar mahkeme kararları ile geri göndüler Bazı arkadaşlar yeni şirket ORBEL kurularak geri döndü. Çalışanlar özlük haklarını kaybetmemek adına mahkemeye verdiler. İş hukukun barışı ve aidiyet açısından bunlar çok önemli. Son dönemde yayınlanan kararnamede bunları kapsayan maddeler vardı. Bazı müdürler gerek büyük şehirde gerek Ortahisar’da haklarından feragat edilmesi için dilekçe imzalatmak istiyorlar. Benin anladığım bu yasada yok. Kendi ORBEL ve TRABEL çalışanlarımızdan bu feragatnamenin alınmasını doğru bulmuyorum. Sendikalarında ayını görüşe olduğunu duyuyorum. İşçi arkadaşlarımız bir haftadır bu konuyu görüşüyorlar. Hukukçu olmanız açısından bir açıklama yapmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"FERAGATI ALMAMIZ GEREK"

Başkan Ahmet Metin Genç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Daimi işçi statüsüne geçmesi güzel bir durum. Belediyemizin hangi statüsünde çalışıyor olursa olsun arkadaşlarımızın hiçbir hakkına halel gelmiyor. Bu tespiti yapalım. Bu feragat neden isteniyor. Mevzuat çalışanın daha önce geldiği kurumla ihtilafı varsa ondan feragat edecek diyor. Bizde bu var mı var. Biz kısım işçilerimiz bize kıdem tazminatı ve eşit denge davaları açtılar. Daha evvel TRABEL’de veya başka bir kurumda çalışırken şimdi bizde çalışan işçimizin bütün hakları Ortahisar belediyesindedir. Biz tazminatını ödemekle mükellefiz. Bize gelmeden önce çalıştığı tazminatı rücu ederek alma durumu vardır. O feragati almamız gerek. Bu feragat daha öncesi haklarımdan feragat ettim değil. Tüm haklarım saklı olmak üzere yeni işime geçiyorum anlamını taşıyor. Bu devam etmekte olan yargılamalara dahil bir husustur.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber