Trabzon'da 65 yaş üstü izninde renkli anlar!

Trabzon'da 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma yasağında parkta buluşup türküler söyledi

Trabzon’da da 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her Pazar olduğu gibi bu Pazar da maskelerini takarak, sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeden hem yürüyüşlerini yaptılar hem de güneşin keyfini çıkardılar. Sıcak ve güneşli havanın etkisi nedeniyle daha çok serin ve ağaçlıklı yerler tercih edildi.

Zağnos Vadisi’nde bir araya gelen Cengiz Akyüz, Bekir Yavuz ve Nesimi Karakaş ise diğerlerinin aksine günlerini türkü söyleyerek geçirdi. Bu üçlüye ritim sazda ise genç arkadaşları Faruk Ayan eşlik etti.

Yasak olduğu için dışarı çıkamayan sadece Pazar günleri bir araya gelen üç yakın dost bağlamalarıyla birlikte birbirinden güzel türküler çalıp söyledi. Trabzon’daki çeşitli müzik derneklerinde faaliyet gösteren Akyüz, Yavuz ve Karakaş pandemi nedeniyle çalışmaların süresiz ertelendiğini ve bu vesileyle müzik yapamadıklarını ancak müzikten de ayrı kalamadıklarını söylediler.

Zaman zaman sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen arkadaşlar, yasağın bir gün esnetilmesiyle birlikte dışarıda buluşarak açık alanlarda 2-3 saat türkü söyleyerek hem kendilerini dinlendiriyorlar hem de etrafta bulunanlara türkü resitali sunuyorlar. Bazen kendilerine isteklerinde geldiğini belirten türkü dostları “Bizim için mekan fark etmez. Bu gün vadi oldu yarın park olur, yayla olur. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun. Tabi ki tedbirimizi de alıyoruz. İnşallah bu süreç bitecek ve eski mutlu günlerimize döneceğiz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber