Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısında gergin anlar yaşandı. Meclisin üçüncü oturumunda, bir önceki gün yaşanan tartışmalar yeniden gündeme gelirken CHP grubu bir kez daha toplantı salonundan ayrıldı.
Önceki gün yaşanan tartışmalar gündeme geldi
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ikinci oturumunda, AK Parti Grup Başkanvekili Cevdet Bayraktar’ın Deniz Göktaş’a yönelik açıklamaları nedeniyle tartışma yaşanmıştı. Tartışmalara Başkanvekili Faruk Kanca'nın katılması sonrası dünkü ve bugünkü oturmu Kanca'nın yönetmesi sebebiyle CHP'li meclis üyeleri dün olduğu gibi bugün de meclisi terk etti.
Yaşanan gelişmelerin ardından CHP grubu, üçüncü oturumda meclisi yöneten ismin Faruk Kanca olması ve Kanca tarafından özür açıklaması yapılmamasına tepki gösterdi.
Cüneyit Zorlu önceki oturumu hatırlattı
CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, gündem dışı söz alarak önceki oturumda yaşananları gündeme getirdi. Zorlu’nun konuşmasının ardından toplantıyı yöneten Faruk Kanca ile CHP sıraları arasında tartışma başladı.
Tartışma sırasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Hata yapan insanın özür dilemesi de erdemliktir” ifadeleri kullanıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca ise önce CHP tarafının özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Cevdet Bey’den özür dilerseniz ben de sizden özür dilerim. Sizin Cevdet Bey’e hakaretlerinizi de yayınlayacağız. Siz de özür dilerseniz biz de özür dileyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kanca, tartışmanın devamında, “Biz sizi her zaman dinliyoruz. Önce kendinize bakacaksınız, sonra bize bakacaksınız” dedi.
Ahmet Kaya tepki gösterdi
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise Faruk Kanca’ya tepki göstererek, “Siz hakaret ettiniz, küfür ettiniz” ifadelerini kullandı.
Kaya, yaşananların ardından hakaretleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek CHP grubu adına meclisi terk ettiklerini açıkladı.
Ahmet Kaya’nın açıklamasının ardından CHP’li meclis üyeleri toplu halde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi salonundan ayrıldı.