Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nda incelemelerde bulunan AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Yılmaz Büyükaydın ile beraberindekiler, “Taşacak Bu Deniz” dizisinin tanıtım filminde yer alan ve ziyarete kapalı bölümde bulunan kemerli balkonu da gördü. Tanıtım filminde Deniz Baysal ve Ulaş Tuna Astepe’nin canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan tarihi alan, inceleme sırasında yeniden gündeme geldi.
TANITIM FİLMİ SÜMELA’DA ÇEKİLMİŞTİ
“Taşacak Bu Deniz” dizisinin büyük ilgi gören tanıtım filminde Sümela Manastırı’nın ziyarete kapalı bölümlerinden görüntüler kullanılmıştı.
Tanıtım filminde başrol oyuncuları Deniz Baysal ve Ulaş Tuna Astepe’nin yer aldığı sahneler, tarihi kemerli balkonla özdeşleşti. Söz konusu alan, dizideki Esme Çavuş ve Adil Koçari karakterleriyle de izleyicilerin hafızasında yer etti.
AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve beraberindekilerin manastırdaki incelemeleri sırasında ziyarete kapalı olan kemerli balkona da inildi.
KORKULUKLARIN NEDEN GÖRÜNMEDİĞİ MERAK EDİLDİ
Tanıtım filminde dikkat çeken ayrıntılardan biri ise tarihi bölümde bulunan demir destekler ve korkulukların görüntülerde yer almaması oldu.
Kule bölümünün demirlerle desteklendiği, balkon kısmında ise korkuluk bulunduğu görülürken, çekimler sırasında bu korkulukların çıkarılıp çıkarılmadığı merak edildi.
Trabzon Müze Müdürü Levent Alnıak, bu konuya açıklık getirdi. Alnıak, alanın vadiye bakması ve aşağı bölümünün uçurum olması nedeniyle oldukça tehlikeli olduğunu belirterek, çekimler sırasında korkulukların çıkarılmadığını söyledi.
Alnıak, korkulukların daha sonra kurgu aşamasında görünmez hale getirildiğini özellikle ifade etti.
ZİYARETE NEDEN KAPALI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
Ziyarete kapalı bölümde dikkat çeken alanın kule ve manzarası olduğu görülüyor.
Bölüme dik ve dar merdivenlerden inilmesi ve dik bir yamaçta yer alan yapının kule kısmı ziyaretçiler açısından tehlike oluşturuyor. Bu nedenle alanın neden ziyarete kapalı tutulduğu da yerinde yapılan incelemede anlaşılabiliyor.
İlerleyen bölümde ise bodrum kat bulunuyor. Mahzen olarak kullanılan bu bölüm tamamen kapalı tutulurken, buraya girişe izin verilmiyor.
