Salih Cora: Bu millet 15 Temmuz'da yeniden dirildi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Salih Cora: Bu millet 15 Temmuz'da yeniden dirildi

15 Temmuz'da milat yazıldığını söyleyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Onurlu direnişin, yeniden dirilişin adı 15 Temmuz'dur" dedi. 


Salih Cora yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti. "Bugün 15 Temmuz şanlı direnişinin halk destanının birinci yıl dönümünü idrak etmekteyiz. O gün vatanın bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye, hukuka, mili iradeye kast eden hainler bugün hukuk nezdinde adalet önünde hesap vermektedir. Bu hain kalkışmaya cüret eden darbeciler, adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılacaklardır. Bunda hiçbir şüphe ve tereddütümüz yoktur. Ülkemizin bağımsızlığına birlik ve beraberliğine kast edenlere karşı ay yıldızlı bayraklarıyla sokağa çıkan, tankların üzerine yürüyen, kurşunlara siper olan ve büyük bir direniş ortaya koyan necip milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu destansı direniş, tıpkı Çanakkale ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi vatan savunmasının ne demek olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu direniş,  kalbi inançlı bir şuur ile coşan ve milletin bağrından çıkan bir haykırış, tarih boyunca millet iradesine kast edenlere karşı dünya demokrasi tarihine geçecek büyük bir ders, millet idaresinin milletin sinesinde taçlandığı ve bir kez daha şanlı eyleme dönüştüğü veciz bir hadisedir. Bu direniş,  tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin dosta güven, düşmana korku salan bir haykırışı, FETÖ, PKK ve DHKP/ C gibi tüm terör örgütlerine inen çelikten bir yumruğudur. Bu destan yerlidir, millidir ve gelecek nesillerin tarih boyunca hatırlayacağı haklı bir gururdur. Bir Çanakkale’dir, Sakarya’dır, Dumlupınar’dır. Yüreği vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuş bir milletin kahramanlık destanıdır. Bu destan, Kimsesizlerin kimsesi,  mazlum milletlerin umudu Recep Tayyip ERDOĞAN 'ın  dik duruşunun, cesaretinin ve sarsılmaz iradesinin halk üzerinde vücut bulduğu eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi destanıdır.b Bu vesile ile ben bu anlamlı günde, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan Aziz şehitlerimize, bu topraklardaki derin köklerimize, bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, bu hain kalkışmanın karşısında yer alan ve sokaklarda darbeye karşı direniş gösteren aziz milletimizi şükranla anıyorum. Kanlarınızı dökerek vatan yaptığınız bu topraklar üzerinde yaşayan bizler, sizlere ve aziz hatıranıza minnettarız, minnettarız minnettarız. Ruhlarınız şad olsun." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber