2026-2027 sezonu Profesyonelliğe Geçiş Ligi (PGL) grup dağılımları açıklandı. Toplam 12 gruptan oluşan ligde Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin ve Rize'den takımlar mücadele edecek.
Trabzon temsilcileri Arsin Gurur Spor Kulübü, Beşikdüzü 1834 Spor Kulübü ve Sürmenespor, 9. Grup'ta yer aldı.
TRABZON'UN 3 TAKIMI AYNI GRUPTA
Trabzon'dan lige katılacak Arsin Gurur Spor Kulübü, Beşikdüzü 1834 Spor Kulübü ve Sürmenespor, 9. Grup'ta birbirlerine rakip olacak.
Trabzon ekiplerinin bulunduğu 9. Grup'ta Ardahan temsilcisi Serhat Ardahanspor, Artvin temsilcileri Artvin Hopaspor ve Borçka Spor, Ağrı temsilcisi Doğubayazıt Futbol Spor Kulübü, Erzurum temsilcisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Kars temsilcisi Kars 36 Spor da mücadele edecek.
Aynı grupta Rize'den Doğa Grup Fındıklı 1974 Spor Kulübü ile Çayeli Spor Kulübü de yer alacak. Böylece 9. Grup'ta toplam 11 takım mücadele edecek.
GİRESUN VE ORDU TAKIMLARI 2. GRUP'TA
Giresun ve Ordu temsilcileri ise 2. Grup'ta mücadele edecek.
Giresun'dan 1926 Bulancakspor, Giresunspor ve Keşap Spor Kulübü; Ordu'dan ise Aybastıspor ve Ulubey Belediyespor aynı grupta yer aldı.
Bu grupta ayrıca Amasya temsilcisi Merzifonspor, Bayburt temsilcisi Bayburtspor, Samsun temsilcileri Ladik Belediyespor, Tekkeköy Spor ve Çarşambaspor ile Tokat temsilcisi Turhal 60 Futbol Spor Kulübü bulunuyor.
Toplam 11 takımın yer aldığı 2. Grup'ta Giresun ve Ordu ekipleri, diğer bölge temsilcileriyle karşı karşıya gelecek.

ARTVİN VE RİZE EKİPLERİ TRABZON TAKIMLARINA RAKİP
9. Grup'ta Trabzon temsilcilerinin yanı sıra Artvin ve Rize ekipleri de yer alıyor.
Artvin Hopaspor ve Borçka Spor, Artvin'i temsil ederken Doğa Grup Fındıklı 1974 Spor Kulübü ile Çayeli Spor Kulübü de Rize adına mücadele edecek.
Böylece Trabzon, Artvin ve Rize'den toplam 7 takım aynı grupta karşı karşıya gelecek.

KARADENİZ TAKIMLARI İÇİN YENİ SEZON HEYECANI
Açıklanan grup dağılımına göre Trabzon, Rize ve Artvin temsilcileri 9. Grup'ta; Giresun ve Ordu temsilcileri ise 2. Grup'ta yer alacak.
Yeni sezonda Trabzon'dan 3, Rize'den 2, Artvin'den 2, Giresun'dan 3 ve Ordu'dan 2 olmak üzere bu beş ilden toplam 12 takım Profesyonelliğe Geçiş Ligi'nde mücadele edecek.