Ortahisar Meclisinde 10 Liralık et döner konuşuldu: Vatandaş ne yediğini bilmiyor!

Ortahisar Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı.

Ortahisar Meclisinde 10 Liralık et döner konuşuldu: Vatandaş ne yediğini bilmiyor!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantıda CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu “şehrimizde hızlı bir şekilde artan ayaküstü et döner dükkanları. Buralarda her şeyi dahil 9 lira gibi bir fiyatla dönerler satılmaya başladı. Trabzon’dan çok az sayıda et alarak bu işi yapan esnaf var. Bu kiralarla nasıl altından kalktıkları özellikle bu işi kaliteli yapan esnaflarımızı oldukça şaşırtıyor. Daha önce bu konu meclisimize gelmişti. Zabıta müdürlüğümüzün denetimlerinin sadece gramaj ve hijyen boyutunda olduğunu biliyoruz.

Etlerin Gaziantep’den sehrimize geldiği tespit edilmiş; zabıta müdürümüz Ömer Bey üç firmanın Gaziantep’den geldiğini tespit ettiklerini söylemiştir. Donmuş halde hazır halde gelmektedir .Şimdi bir tarafta 100 gramı 18-20 liraya satılan Trabzon döneri, diğer tarafta 9-10 liraya satılan şehir dışından gelen döner. Halkımız ne yediğini bilmiyor, lezzeti ve rengi dönere benzemiyor. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü uyumakta mıdır? Denetimi var mıdır?

Sn. Cumhurbaşkanının domuz ürünlerinin satışına izin verildiğini isteyenin ülkemizde domuz etini rahatlıkla yediğini kimsenin karışmadığını söylemesi ve ayrıca ülkemizde seksenin üzerinde domuz çiftliğinin olması ve bir milyondan fazla domuz kesilmesi aklımıza birçok soruyu getirmektedir. Böyledir demiyoruz fakat titiz denetim yapıldığı kanaatinde değiliz. Acilen ciddi bir çalışma, özellikle Tarım İl Müdürlüğü’nden beklemekteyiz. İfadelerini kullandı.

Zorlu’nun konuşmasına cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç “Biz bu çalışmalarda yetki sahibi değiliz. Fiyat temizlik ve gramaj konularında biz denetim yapabiliyoruz. Tarım il müdürü ile görüşeceğim.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber