Muharrem İnce: "Hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz"

Muharrem İnce Trabzon'da basınla buluştu.

Muharrem İnce: "Hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Trabzon’da basınla buluştu. 

Selin vurduğu Rize ve Artvin'de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Muharrem İnce, Giresun ziyareti öncesinde Akçaabat ilçesinde bir restorantta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Son günlerde Türkiye gündemine oturan mülteci sorunu ile ilgili konuşan İnce, "Bir ülke düşünün ki binlerce insan bayramda sınırdan geçiyor, bayramdan sonra geri dönüyor. Hani can güvenliğin yoktu. Nasıl bayramda gidiyorsa normalde de gidebilir.  İnşallah ilk seçimde hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz" dedi.

İnce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Trabzon, Rize, Çayeli, Ardeşen ve özellikle Arhavi’de büyük bir felaket yaşandı. Yerinde görmek ve geçmiş olsun demek istedik. Bu doğal afetleri tartışmalı, konuşmalıyız. Japonya'da deprem oluyor kimse ölmüyor biz de ise tersi olur. Bunları konuşmalıyız. Eğer bunu konuşmazsak kafamıza çay fırlatırlar. Çay memleketinde insanlara çay fırlatıldı. Suyu olmayan yerde insanlara çay atılmasını ibretle hayretle izledik. İnsanların evlerine sokaklarına gidip onları dinlemek varken onlara çay fırlatmak. İnsanların dertlerini dinlemek için buraya geldik.

Göçmenler konusu Türkiye'nin ciddi bir konusu. Sokaktaki 10 kişiden biri sığınmacı. Ülke kevgire dönmüş. Bir ülkenin sınırı namusudur. Türkiye bir çöplük değildir, tampon bölgede değildir. Erdoğan yıllardır 4 parmağını gösteriyordu, şimdi göstermiyor. Neden Sisi ile anlaştı? Öyleyse Esat ile de anlaşmalıdır. 

Hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz

HÜKÜMETİ GÖNDERDİĞİMİZ GİBİ MÜLTECİLERİ DE GÖNDERECEĞİZ

Bir ülke düşünün ki binlerce insan bayramda sınırdan geçiyor, bayramdan sonra geri dönüyor. Hani can güvenliğin yoktu. Biz Memleket Partisi olarak iktidara geldiğimizde Esat ile görüşeceğiz, karşılıklı büyükelçi atayacağız. Nasıl bayramda gidiyorsa normalde de gidebilir. Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü bir ülkeyiz. Komşumuzun başına bir iş gelirse insanlara sahip çıkarız. Onu bunu bilmem de siz başta kaldıkça ülke çökecek. Türkiye’yi kalkındırmanın yolu hükümeti göndermek. Türkiye yönetilmiyor. İnşallah ilk seçimde hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz. 

PANDEMİDE YİNE KAPANIRIZ

Pandemide böyle giderse yine kapanırız. Turist gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı doğru olmaz. Başımıza nelerin geleceğini biliyoruz. 2018’den beri 3 milyon kişi işsiz kaldı.

Hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz

DÜNYADA BÖYLE BİR ÜLKE YOK

Dünyada Türkiye gibi bir ülke yok. Hem faiz hem enflasyon hem döviz yüksek. 3’ü birlikte yükselmez. Bunu dünyada başarabilen tek kişi Erdoğan’dır. Bir M harfi doları 1 lira yükseltiyor. Merkez Bankası başkanım diyemez. 

SIRTINI DÖNDÜ

Muharrem İnce olarak bir ambargom var rekor olarak. Hükümet medyasından da yer bulamıyorum. Ben bundan sonra basın toplantılarını sırtımı dönerek yapacağım. İktidar basın ilan kurumunu kullanıyor. Yanlı, yandaş basın olarak ayrıldı. Bizim iktidarımızsa bu şeklide olmayacak.

FINDIĞI DÜNYA MARKASI YAPAMAYAN ÜLKEYİ YÖNETEMEZ

85 Milyon çay içiyor, Çaykur zarar ediyor. Bunun iki nedeni var, ya beceriksizsiniz ya da hırsız. Ayrıca dünya fındığının yüzde 65’ini bu bölge üretiyor ama fiyatı Avrupa'da belirleniyor. Milli olmak lafla olmaz. Çaykur’u yönetemeyen ülkeyi yönetemez. Fındığı dünya markası yapamayan ülkeyi yönetemez.

TRABZON’U DEMİR YOLLARIYLA BAĞLAMAK, DÜNYAYA AÇMAKTIR

Trabzon kimlikli bir kent her şeyden önce. Böyle kimliği olan ama bu yoksulluğu hak etmeyen bir kenttir. Bu liman kentini demir yollarıyla bağlamak, dünyaya açmaktır. Trabzon’u da Anadolu'nun içlerine bağlayarak kalkındırmak mümkündür.

Hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler