MHP Trabzon'dan "fabrika baskını" açıklaması: Kürdistan kelimesine karşıyız

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, MHP'li belediye başkanı Refik Kurukız'ın bir fabrikaya ait ürünleri yol ortasında yaktırmasıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Trabzon'dan "fabrika baskını" açıklaması: Kürdistan kelimesine karşıyız

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde bir fabrikanın Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde yapılacak seçimler için gelen siparişleri hazırladığı sırada ilçenin Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın  "Kürdistan şapkası“ üretiliyor gerekçesiyle baskın yapması ve ürünleri yol ortasında yaktırmasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklama yaptı. Tarım "Sadece Kürdistan'a değil, Kürdistan kelimesine de karşıyız." diyerek Kurukız'ın tepki vermemesi durumunda farklı algılar çıkacağını öne sürdü.

Tarım açıklamasında şu ifadeleri kullandı

Şalpazarı İlçemizde özel bir işletme tarafından  Kürdistan yazılı şapka basılması sonucunda Belediye Başkanımızın göstermiş olduğu tepki sebebiyle yaşadığımız süreç ile ilgili açıklama yapmamız zaruri olmuştur. Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz... Sadece Kürdistan'a değil, Kürdistan kelimesinede karşıyız. Bugün Refik Kurukız ve teşkilâtımız tarafından gösterilen tepki olmasaydı söylenecek olan her şeyi sırasıyla söylüyorum.

1. Mhp' ye ait bir belediyenin olduğu ilçede Kürdistan yazılı şapka üretildiği.
2. Üretimin yapıldığı fabrikanın mülkünün Mhp Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın özel mülkü olduğu.
3. Belediye Başkanının bu duruma seyirci kaldığı.

Öyle alçaklıklara maruz kaldıkki, artık dersimizi iyi çalışıp kimseye fırsat tanımayacağız. 2023 de Cumhur ittifakına zarar verecek, zaafa uğratacak hiç bir projeye geçit vermiyeceğiz. Kürdistan şapkanızı Mhp'ye ait olmayan her fabrikada üretmenizde sakınca yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber