Kimlik fotokopisini verdi 12 yıl mahkeme kapılarında uğraştı!

Trabzon’da bir vatandaş kimliğini patronuna verdi, 12 yıl mahkeme kapılarında dolaştı.

Kimlik fotokopisini verdi 12 yıl mahkeme kapılarında uğraştı!

Haber61 - Haber Servisi - ÖZEL

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaşayan Mehmet Saraç, 12 yıldır mahkeme kapılarında dolaştığı davasını kazandı. 12 yıl önce çalıştığı işyeri yetkilisine verdiği nüfus cüzdanı örneği ile adına açılan 3 telefon hattının faturaları ödenmeyince önce ev telefonları kesildi sonra da mal varlığına haciz konuldu.

Nüfus kağıdını vermesinin ardından geçen 7 aylık süre zarfında kendi ev telefonlarının da kapandığını görüp şoka uğrayan Saraç, Telefon firmasına verdiği dilekçe ile imzasının taklit edildiğini söylese de sonuç alamadı. Borcunu ödemediği gerekçesiyle mal varlığına haciz koyulunca karşı dava açarak, bilirkişi tarafında imzanın sahteliğini tespit ettirdi ve 12 yıl sonra davayı kazandı.

Mahkeme masraflarının kendisine ödenmesini beklediğini belirten Mehmet Saraç “Bu konuda çok mağdur edildim. Nüfus kayıt örneklerini tanımadığınız kişilere vermeyin. Ben o hatayı yaptım ve haklılığımı ispat etmek için 12 yıl uğraştım. Çok şükür ispat ettim ve davayı kazandım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler