Trabzon’da geçtiğimiz günlerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde 2025 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, kentin turizm geleceği açısından önemli başlıkların ele alınması amacıyla düzenlendi.
Toplantıya TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu başkanlık etti. Ancak toplantı, içeriğinden çok yaşanan ilginç diyaloglarla gündeme geldi.
Karaismailoğlu’nun özellikle Sürmene, Araklı ve Maçka’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen gastronomi şenliklerine sert tepki gösterdiği öğrenildi. İlçelerde yapılan bu etkinliklerin plansız, dağınık ve koordinasyondan uzak olduğu vurgulandı.
Şeflerin büyük bölümünün şehir dışından getirilen isimlerden oluşması Karaismailoğlu’nun tepkisini daha da artırdı. Bu duruma ilişkin olarak Karaismailoğlu’nun toplantıda,
“Kardeşim, bu ilçelerde yapılan gastronomi etkinliklerini kaldırın. Durup dururken nereden çıktı bu işler? Şefleri şehir dışından getirip gastronomi şenliği yaptık diyorsunuz. Bundan böyle ilçelerde böyle bir etkinlik istemiyorum” ifadelerini kullandığı iddia edildi.
Trabzon turizminin önündeki en büyük engel kim?
Aslında Karaismailoğlu’nun bu tepkisinde haklılık payı bulunuyor. Üç ilçede gerçekleştirilen etkinliklerden kamuoyunun büyük bölümünün haberdar olmadığı, katılımın ise oldukça düşük kaldığı görülüyor.
Oysa yapılması gereken çok daha planlı ve kapsayıcı bir organizasyondu. Bölgedeki tüm aşçıların bir araya getirildiği, bütün ilçeleri kapsayan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi çatısı altında düzenlenecek büyük bir gastronomi organizasyonu çok daha etkili olabilirdi.
Böyle bir organizasyonla katılım artar, çalışmalar daha düzenli ve disiplinli yürütülür, en önemlisi de gastronomi etkinlikleri asıl amacına ulaşmış olurdu. Bu haliyle yapılan şenlikler ise ne turizme ne de kentin tanıtımına beklenen katkıyı sağlayabildi.
Tüm Yorumlar (9)
Hakan
5 ay önceLaflara bak laflara. Haklı da olabilirsin. Bu üslup nedir böyle? İyice padişaha bağladınız. Emredersin paşam. Lafa geldi mi demokrasi ortak akıl, yazar yazar durursunuz.
Trabzon
5 ay önceKendi yaptığınız toplantı kadar faydası olmayan işler yapmışlar niye kızdın bu şehir yıllardır sahipsiz ne işe yara bir vali ne bir belediye başkanı ne bir turizm müdürü atandı veyahutta şeçildi hiçbirinin turizm açısından faydası olmadı şehre tıpkı kızan bu arkadaş gibi
ismail
5 ay önceadil bey 2 yıl sonra adı bile anılmayacak biri olacak. seçimle geldi seçimle gidiyor. ilçelerin yaptığı işler için bunları istemiyorum demek ne demek. Kendisinin vekil olduğunu unutuyor galiba. Vatandaş vekil tayin etti. Vekilliğini alır.
Davut
5 ay önceBen katıldım 2 tanesine gaye güzeldi. Sanırım birileri nemalanamadı diye üzüldü
Ata
5 ay önceNe hallere düştü güzelim ülke vah vah.!
oflu ali çakır
5 ay öncetamam sen nasıl dersen, hangi çağdayız sizin yetkiniz ne ve bu ne emir cümlesi,
oktay sogut
5 ay öncehala bunlardan medet bekleyenler var
6172
5 ay önceSizinde sisteminizinde ne kadar yozlaştığını dağıldığını gösteriyor..
Trabzon 61
5 ay önceDemekki sen iyi nemalandın