Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin 2024 bütçeleri belli oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin 2024 yılı bütçeleri TBMM genel Kurulu’nda belli oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin 2024 bütçeleri belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi’nin 2024 yılı bütçeleri de netlik kazandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın yaptığı açıklamada “TBMM Genel Kurulu’nda bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifinin görüşmeleri tamamlanmıştır” dedi.

Büyükaydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin 2024 yılı bütçelerinin de belirlendiğini belirtirken Karadeniz Teknik Üniversitesi için 4 Milyar 835 milyon 148 Bin TL, Trabzon Üniversitesi için 954 Milyon 482 Bin TL bütçe ayrıldığını söyledi.

Yılmaz Büyükaydın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“TBMM Genel Kurulu’nda bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifinin görüşmeleri tamamlanmıştır.

Karadeniz Teknik Üniversitemiz için 4.835.148.000 TL, Trabzon Üniversitemiz için 954.482.000 TL olarak teklif edilen ve TBMM ‘de kabul edilen, Türkiye Yüzyılında üniversitelerimizin bilimin ışığında çalışmalarında kullanacakları bütçelerinin şehrimize ve ülkemizdeki tüm üniversitelere hayırlı olmasını diliyorum.”

yilmaz-buyukaydin.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler