Kadınla Başlar Derneği'nden Kadınlar günü mesajı

Kadınla Başlar Derneği: Vatan size ve evlatlarınıza minnettar

Kadınla Başlar Derneği'nden Kadınlar günü mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Kadınla Başlar Derneği tarafından mesaj yayınlandı "Vatan size ve evlatlarınıza minnettar" başlığı ile yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

8 Mart Dünya Kadınlar günü, ne acı bir gün. Amerika’da daha iyi çalışma şartları için grev yapan tekstil fabrikası çalışanı kadınların, 120’sinin çıkan yangında can vermesi ile sonuçlanan hazin bir hak mücadelesi. Din, dil, ırk değişse de kadın her daim bulunduğu ortamda mücadele vermek durumunda kalmıştır. İş dünyasında yer edinebilmek için, ev hayatında düzeni sağlamak için, bağda bahçede rızkını çıkarmak için her daim çalışan nice kadınlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bir kutlama değil anma günüdür. Ve bu yıl bizim için acı bir sene. Ülkemizin zor günlerden geçtiği şu günlerde verdiğimiz onlarca şehidimizin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde aklımıza bir tek şehit anaları geliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eğer emekçi, mücadeleci, güçlü kadınlara vurgu yapmaksa bizler şehit analarından daha güçlü hiç kimseyi görmüyoruz. O kocaman yürekleri yangın yeriyken bile dimdik ‘Vatan sağ olsun’ diyebiliyorlarsa bize de bugünde onları anmaktan başka hiçbir şey düşmüyor. Vatan uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiğimizin kahraman analarına sesleniyoruz; ‘Vatan size ve evlatlarınıza minnettar…’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber