| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 11 Mayıs 2026 08:39

İsviçre Alpleri mi, bizim Zigana’mız mı?

Trabzon’un Uzak Doğu tanıtım gezileri tartışılmaya devam ederken, uzmanlar şehir için alternatif turizm modellerinin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Trabzon’un turizm mümessillerinin Uzak Doğu gezisi tartışılırken, uzman isimlerin alternatif tema ve destinasyon önerileri öne çıkmaya başladı.

Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasıyla birlikte; Türk Cumhuriyetleri, Gürcistan, Kırım, Rusya, İran ve Balkan ülkelerinden çok sayıda yabancı misafirin sağlık turizmi amacıyla Trabzon’a akın edeceği belirtiliyor.

Genellikle foto safari (doğa) veya kültürel geziler şeklinde düzenlenen bu etkinlikler, katılımcıların teknik becerilerini geliştirirken, bıraktıkları dövizle sektör parkurlarının gelişmesine ve yeniden yapılanmasına katkı sağlayabiliyor.

Akademisyenlere göre, deniz taşımacılığının organize edilmesi hâlinde Karadeniz’in tuzsuz ve dalgasız suyu da önemli bir çekim unsuru olabilir.

Fotoğraf turizmi ise başlı başına bir cevher… Ancak henüz bunların hiçbiri hayata geçirilemedi.

Uzmanlar, Japon ve Koreli turistlerin neredeyse tamamının boynunda profesyonel kameralarla gezdiğini hatırlatarak şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Trabzon, bölgenin en zengin potansiyeline sahip. Neden olmasın?”

İki fotoğrafla okurun görüşlerine sunuyoruz.

İsviçre Alpleri’nde düzenlenen fotoğraf turlarına elbette sözümüz yok; ancak dört mevsimin bir arada yaşandığı bizim dağlarımızda foto safari yapılamaz mı?

Yorumlar (4)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

S
serin
1 ay önce

Dağ taş çöp dolu.. Hangi yüzle alplere benzetiyorsunuz?

E
Ersan G
1 ay önce

Betona büründürdüğümüz köy ve yaylalar ile İsviçre ve Alplere benzetmek germeği görmemek demek. Okullarda çevre , ahlak , temizlik ve adabı muhaşeret dersleri matematikten fazla olmadan bu topşukmileri gidemez.

D
Dayi
1 ay önce

Hah gardasim tam isabet Ben iswicreye her iki ayda bir gidiyorum dag tas tepe Kiyaslama yapiyorum watanim 10 ceker cekerde Pis milletiz kardesim hemde cok Giresunda kiraterlere gittim park ettim dere kenarina gideniniz varmi bilmem les les les dere cöp kenarlar cöp koku o bicim bir dahami gitmek sanmam cöp pislik in oldugu yere niye gidem pisiz kardesim pisssdd

D
Dayi
1 ay önce

Mersin de plajda kurmus sandalyesini almis cekirdegini cit cit yere atio bacimiz ters bakinca ne yapsa iyi kasla göz arasi ayaginöan kunöa üstünü örtüo Bende bedduama ettim insaölah batar o kabuköar diye